Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
mitko_pitko Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 27, 2005 16:14 Заглавие: Пълнене на глава на Lexmark |
|
|
Нямам проблем с принтера защото е чисто нов! но като разбрах че едно пълнене на главата е 18лв и ми стана лошо. Принтера е с две глави,една цветна и една черна! Молбата ми е ще може ли някой да ми обясни как мога сам да си я пълня и какво точно ми е нужно!? Благодаря Ви! _________________ Make love, not war! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 27, 2005 16:27 Заглавие: |
|
|
Ти виж първо колко е една цветна глава на HP и тогава се оплаквай .
Твоята марка е една от тези с най-евтините консумативи.
Добре е преди да се купува нещо да поразгледаш цените на консумативите, защото при тези техники е така - сравнително евтина техника (понякога оригиналните "глави" са и демо с по-малко мастило) и скъпи консумативи. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
iavor4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 27, 2005 16:31 Заглавие: |
|
|
Те, Lexmark нямаха ли интеграла на главата? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 27, 2005 18:25 Заглавие: принтер |
|
|
колега черната глава е 15 лв а има едно момче в тех. училище ги пълни за 5 лв. аз съм със z 602 |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Съб Авг 27, 2005 20:23 Заглавие: |
|
|
На мен не че чак толкова ми свидят парите колкото искам сам да се науча да си пълня главата! Просто хем ще науча нещо, хем ще спестя пари от това! обяснете как се пълни и какво е нужно за това ! _________________ Make love, not war! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 27, 2005 21:16 Заглавие: |
|
|
После ще искаш да се научиш и как се отпушват дюзите на главата вследствие на запушване от некачествено мастило и така лека по лека ще овладееш ремонта на принтерите.
Или ще си купиш нова печатаща глава и ще си викаш-да се таковам у спестовника  |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Съб Авг 27, 2005 21:55 Заглавие: |
|
|
Дори и по скъпо да ми излезе за мен ще си струва защото ще съм научил нещо ново! Те и за монтаж на лкиматик ми искаха 150лв но сам си го монтирах и си работи без грешка че една глава на принтер ли няма да науча! _________________ Make love, not war! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
XPAHKO Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 27, 2005 22:22 Заглавие: |
|
|
Процедурата е със спринцовка и игла.Изваждаш касетата ,залепяш внимателно и здраво всички отвори ,освен този отгоре на резервоара,вкарваш иглата на спринцовката в отвора и бавно впръскваш мастилото.При пълненето на всякакви касети е препоръчително да се влива бавно.Изчаква се малко мастилото да се разнесе.Понякога ако е избързано с вливането или не е вкарана иглата до дъното на контейнера може да останат въздушни мехурчета.Сигурен признак за това е ,ако след поставяне на презаредената глава в принтера отначало той започне да печата ,а след това изведнъж спре..Вариант е главата да престои известно време преди монтажа или да се почуква леко по нея по време на пълненето за да излезе въздуха.При пълнене на цветната мастилница внимавай да не объркаш цветовете.
Имай предвид ,че касетите не могат да се презареждат вечно -максимума е 4-10 пъти.Сигурен признак ,че главата е износена сериозно са появата на бели хоризонтални линии ,блед печат или други видими дефекти.Освен това понякога (особено при моделите на Lexmark)при поставяне на презаредената глава в принтера ,той може да откаже да я разпознае или да даде съобщение за грешка.Това се дължи на замърсявания по главата .В този случай се почиства предната част на касетата(тази с малките отворчета).Почистването става с памучен парцал напоен леко с алкохол.В случай че решиш да презареждаш дадена глава не чакай тя да свърши напълно.Касети стояли празни са трудни за пълнене тъй като мастилата съхнат бързо.И на края - ако се изцапаш с мастило ,което е сигурно лесно можеш да се измиеш с лек разтвор от белина. |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Нед Авг 28, 2005 11:16 Заглавие: |
|
|
Като извадя главата виждам само едно отворче най отгоре на зеленото капаче.кои са другите отвори които трябва да залепя(и с какво да ги залепя)
А за вкарването на иглата,трябва да съм сигурен че е влязла до дъното на главата ли?
А и ако обясниш по-подробно за пълненето на цветната глава!  _________________ Make love, not war! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
XPAHKO Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 28, 2005 17:59 Заглавие: |
|
|
Ще ти отговоря малко теоретично заради непознаването на всички видове и модели.Цветната касета представлява резервоар с гъбички и 3 налични вентилационни отверствия на капачето през които се влива мастило.Понякога отворчетата се намират под капачето и то трябва да се отстрани.Под него има отворчета за пълнене по едно към всяко цветно отделение.Залепваш със скоч (тиксо) първите два и пълниш едното със съответния цвят,след това залепваш вече запълненото и се заемаш със следващото.Трябва да се внимава да не се объркат резервоарчетата за съответния цвят,Най-лесният начин за проверка е като се потопи клечка за зъби в отворчето.Понякога при използването на неоригинални мастила принтера започва да печата с нереални цветове.
.. Иглата може и да не е до дъното,но вливай бавно.За лепене използвам скоч лепенка.Да не оставиш залепени отворите(каналчетата)за вентилация след поставянето. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|