Форум за електроника Форуми Форум за електроника

Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Service Manual Search :   Enhanced by: Jabse.com : българската търсачка
Модел на токов трансформатор в OrCad

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
charli
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 16 Ное 2004
Мнения: 863
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Дек 10, 2012 0:22    Заглавие: Модел на токов трансформатор в OrCad Отговорете с цитат

Не откривам модел на токов трансформатор в OrCad. Има ли друг начин за отчитането му, за да бъде допълнително "обработен". Макросите не вършат работа, тъй като сигналът (токът) ще участва в други вериги.
_________________

ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 08 Сеп 2005
Мнения: 1299
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Дек 10, 2012 10:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Ползвал съм стандартните символи на индуктивности и коефициент на магнитната връзка включително и за токов трансформатор и не съм имал проблеми.
_________________
Тодор Симеонов.
skype: todor.simeonov
Захранващи решения за LAN мрежи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
charli
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 16 Ное 2004
Мнения: 863
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Дек 13, 2012 20:45    Заглавие: Отговорете с цитат

tropper, благодаря за идеята. Не се бях сетил, че може така да се "залъже" системата. Сега възниква въпросът как да визуализирам ефективните стойности на напреженията и токовете, а не техните моментни стойности... Question
_________________

ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 08 Сеп 2005
Мнения: 1299
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Дек 14, 2012 9:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че в Probe-то имаше функция RMS( ) или нещо подобно. Слагаш си маркерите в схемата, натискаш F11 и вече в Probe-то си редактираш променливите - прим. RMS (V(1,2)).
Може и да бъркам малко синтаксиса, че отдавна не съм симулирал Embarassed
_________________
Тодор Симеонов.
skype: todor.simeonov
Захранващи решения за LAN мрежи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Потърси "Модел на токов трансформатор в OrCad" в магазин за електроника Pulsator.bg : БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 90 лв.

Покажи мнения от преди:   
Потърси "Модел на токов трансформатор в OrCad" в Интернет



Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети