Форум за електроника Форуми Форум за електроника

Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Service Manual Search :   Enhanced by: Jabse.com : българската търсачка
Crown, шаси C41M, няма цветност

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nikov
Активен потребител
Активен потребител


Регистриран на: 24 Ное 2004
Мнения: 59

МнениеПуснато на: Чет Юни 23, 2011 21:29    Заглавие: Crown, шаси C41M, няма цветност Отговорете с цитат

Здравейте. Имам проблем с цветността на PAL на Crown, шаси C41M (TA7698AP + M51397). Схемата е http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/30216/_.html
На SECAM няма проблем с цветността. Докато е студен има цвят и на PAL и след няколко минути изчезва - на 8-мо краче на TA7698AP изчезва сигнала за цветност . Сменях електролитните кондензатори около TA7698AP, но засега без успех.
Моля за насоки.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dima
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 04 Май 2003
Мнения: 6452
Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пет Юни 24, 2011 7:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Често ми се е налагало да се сменя TA7698AP заради липса на цветност.
_________________
Димитър
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
chikov
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 11 Окт 2010
Мнения: 278

МнениеПуснато на: Пет Юни 24, 2011 7:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Смени кварца и кондензаторите около него.Най често се получава от изсъхнал кондензатор.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
nikov
Активен потребител
Активен потребител


Регистриран на: 24 Ное 2004
Мнения: 59

МнениеПуснато на: Пет Юни 24, 2011 15:18    Заглавие: Отговорете с цитат

chikov, първо натам се насочих и подмених кварца и керамичните кондензатори покрай него, но неуспешно.
dima, не съм сменял TA7698AP, но ако беше проблемен, не трябваше ли да имам проблем и на SECAM.
подмених елктролитния на 12-ти крак към маса, няма ефект.
Сега забелязах, че когато настроя с фината настройка честотата нагоре, се появява някакъв (неверен) цвят. Може би някакъв кръг прави проблема.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
nikov
Активен потребител
Активен потребител


Регистриран на: 24 Ное 2004
Мнения: 59

МнениеПуснато на: Съб Юли 02, 2011 21:16    Заглавие: Отговорете с цитат

за да завърша темата: смених C518 и донастроих чрез R552.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Потърси "Crown, шаси C41M, няма цветност" в магазин за електроника Pulsator.bg : БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 90 лв.

Покажи мнения от преди:   
Потърси "Crown, шаси C41M, няма цветност" в Интернет



Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети