Форум за електроника Форуми Форум за електроника

Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Service Manual Search :   Enhanced by: Jabse.com : българската търсачка
Проблем с Респром Т5001
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
elektrostatika
Нов потребител
Нов потребител


Регистриран на: 20 Фев 2005
Мнения: 43

МнениеПуснато на: Нед Май 15, 2005 1:36    Заглавие: Проблем с Респром Т5001 Отговорете с цитат

Shocked

Последната промяна е направена от elektrostatika на Пон Май 16, 2005 21:32; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 05 Май 2005
Мнения: 1691
Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Май 15, 2005 7:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Провери захранването.На единия край на предпазителя който гори трябва да имаш 28-32V.Ako e по-високо провери КD502или 2N3055.Ако напрежението е нормално извади платка ГХО (тази с А250 или с А255).Ако предпазителя пак гори не си изолирал добре BU406D от корпуса.Ако не гори дефекта ще го търсиш във вторичните вериги на ТХО (повиш. боб.или ТV 18.)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
amv
Гост





МнениеПуснато на: Нед Май 15, 2005 9:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Имах такъв преди време на който му беше заминала отклонителната бобина,и правеше същите магарии.Смени повишаващата бобина,ако е фалшива може също да изгаря 0.8
Върнете се в началото
elektrostatika
Нов потребител
Нов потребител


Регистриран на: 20 Фев 2005
Мнения: 43

МнениеПуснато на: Нед Май 15, 2005 11:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Shocked

Последната промяна е направена от elektrostatika на Пон Май 16, 2005 21:33; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
elektrostatika
Нов потребител
Нов потребител


Регистриран на: 20 Фев 2005
Мнения: 43

МнениеПуснато на: Нед Май 15, 2005 17:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Shocked

Последната промяна е направена от elektrostatika на Пон Май 16, 2005 21:34; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 12 Фев 2005
Мнения: 5792
Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Май 15, 2005 17:38    Заглавие: Отговорете с цитат

вече захранването ти е добре.слагаш новия BU406 и на мястото на предпазителя слагаш уреда на ток 2А.единият накрайник закачаш постоянно на едното перо на предпазителя.пускаш тв-то и за момент допираш и другия накрайник.
ако ти скочи много тока значи има и друг проблем(най вече скапана повишаваща бобина)ако тока е в рамките на 500-700мА всичко е наред.по принцип в повечето случеи когато замине стабилизатора и ако не изгори навреме предпазителя отива и повишаващата бобина-нее скъпа около 3 лв.дано в твоя случай е само BU-то.успех
_________________
Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
elektrostatika
Нов потребител
Нов потребител


Регистриран на: 20 Фев 2005
Мнения: 43

МнениеПуснато на: Нед Май 15, 2005 18:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Shocked

Последната промяна е направена от elektrostatika на Пон Май 16, 2005 21:31; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 12 Фев 2005
Мнения: 5792
Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Май 15, 2005 18:46    Заглавие: Отговорете с цитат

това е високоволтов диод TV18.не може да се мери.трябва да има + или черен пръстен-+ или пръстена към кабела на кинескопа
Very Happy
_________________
Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tsvetkov
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 13 Окт 2003
Мнения: 392
Местожителство: Хитрино, Шуменско

МнениеПуснато на: Нед Май 15, 2005 21:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо пък да не може да се мери? TV18 и TV13 се мерят много лесно.
Колкото до консумацията, тя е толкова.
Нея съм мерил с изгорял предпазител, който си влиза на мястото, а на него запояваш кабел с шунт (напр. 7,5 ома 50 вата) и следиш пада на напрежението, така няма да ти изгори транзистора, а също се откриват и други причини за увеличена консумация. Във всички случаи на 5001 слагай сива повишаваща бобина.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
elektrostatika
Нов потребител
Нов потребител


Регистриран на: 20 Фев 2005
Мнения: 43

МнениеПуснато на: Пон Май 16, 2005 15:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Shocked

Последната промяна е направена от elektrostatika на Пон Май 16, 2005 21:34; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Потърси "Проблем с Респром Т5001" в магазин за електроника Pulsator.bg : БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 90 лв.

Покажи мнения от преди:   
Потърси "Проблем с Респром Т5001" в Интернет



Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети