Форум за електроника Форуми Форум за електроника

Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Service Manual Search :   Enhanced by: Jabse.com : българската търсачка
LG FLATRON L1750S-SN (?) не заработва при всяко включване.

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 29 Ное 2006
Мнения: 652
Местожителство: София, България.

МнениеПуснато на: Пет Окт 15, 2010 8:44    Заглавие: LG FLATRON L1750S-SN (?) не заработва при всяко включване. Отговорете с цитат

Въпросителната сложих, защото освен написания в заглавието модел, на лепенката на капака имам още един надпис - модел L17NS-7.

Монитора ми беше донесен с оплакването, че за да заработи трябва да го държат включен поне 30-40 минути.

Първата ми работа беше да сменя профилактично някои електролити по захранването, макар да нямаха видими признаци. Смених тези в първичната, и онези от вторичната, които ги имах в наличност.

Когато аз го включих, ми изкара надпис NO SIGNAL, но само на първото включване. На следващото не се и опита. Докаго се занимавах с него забелязах, че след като не е работил известно време, включва, макар и не винаги. След като е светнал, ако го изключа обаче гарантирано не светва. Другото, което забелязвам са напреженията. На 5-те волта си ги изкарва между 4,75 и 5,00, но 12-те волта са завишени. 13,5 - 14,5 - 15,3 при няколко различни измервания.

Поръчах си два инвертора CCF-122C за да му захраня отделно лампите и по-късно като го почна ще ги пробвам дали палят.

Свалих си ТАЗИ схема. Надявам се да отговаря. Следобяд ще го почна, а ако междувременно някой даде някаква насока, ще бъда благодарен.

пп. Опитах да меря изходното напрежение на неговия си инвертор с осцилоскопа, но не хванах нищо. По-сериозно не съм му засядал с осцилоскопа, но и на това ще му дойде реда.

Още нещо да попитам. На инверторите CCF-122C по отношение на захранването пише 12V DC/220V AC. Нещо не ми се вярва да са предвидени да работят на 220... или може би греша? Извинете ме, ако въпроса е идиотски. С монитори нямам много практика. За лампите - имат ли полярност, или е без значение как ще ги включа към инверторите?
_________________
Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 03 Фев 2006
Мнения: 3738
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Окт 15, 2010 10:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Големия електролит в горещата част смени ли?Не се разбра при натискане на пауер бутона инвертора ли не пали всеки път или не светва зеления светодиод
_________________
"Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 29 Ное 2006
Мнения: 652
Местожителство: София, България.

МнениеПуснато на: Пет Окт 15, 2010 11:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Големия не съм го сменял. След малко ще го сменя и него. Светодиода си пали всеки път. Инверторите не палят, а без да запалят те, няма как да зная дали и матрицата работи.

68 микро нямах, но го захраних с 300 волта от изправителя на едно друго захранване, което ползвам, и ефекта е същия. Без промяна.

Странно. Оставих го да "погрее" малко и след 10-15 минути работа на захранването му (през външен изправител) почна да пали всеки път. Да ама не. Половин час по-късно отново не пали, т.е. монитора си прави каквото си иска.
_________________
Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 03 Фев 2006
Мнения: 3738
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Окт 15, 2010 15:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Провери лампите на инвертора .Разклати кабелчетата които отиват към лампите да видиш дали някое не се е разпоило или е нагорял тинола там където са запоени за лампите.
_________________
"Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Фев 2004
Мнения: 4939

МнениеПуснато на: Пет Окт 15, 2010 15:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Jet написа:
...Инверторите не палят, а без да запалят те, няма как да зная дали и матрицата работи...
Има как, освети с фенерче и погледни под различни ъгли. Трябва да се локализира къде е проблема, в инвертора, или в управлението.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 29 Ное 2006
Мнения: 652
Местожителство: София, България.

МнениеПуснато на: Пет Окт 15, 2010 16:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Пампоров... облещих му работната си ламта насреща от 10-15 сантиметра, и цвета на матрицата изобщо не се променя. Ако матрицата заработи трябва да се появи правоъгълника с надписа НО СИГНАЛ но като сянка. Правилно ли разбирам?

Ако правилно разбирам матрицата също не работи.

Освен това колко трябва да бъдат 12-те волта? Измерих бая височки стойности. Нещо не мога да се оправя със свалената от файлообменника схема. Захранването 5-те или 12-те волта следи?
_________________
Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Фев 2004
Мнения: 4939

МнениеПуснато на: Пет Окт 15, 2010 16:54    Заглавие: Отговорете с цитат

12-те волта са височки понеже не са натоварени от инвертора. А щом не виждаш и "сянка", лошо. Рови по платката с управление и обработка на сигнала, а не в инвертора и лампите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mteddy
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 31 Яну 2007
Мнения: 505
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Окт 15, 2010 17:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Презапой всички SMD линейни регулатора, които изработват 3.3v, 2.5V или 1.8V. И разбира се провери дали работят.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 03 Фев 2006
Мнения: 3738
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Окт 15, 2010 17:03    Заглавие: Re: LG FLATRON L1750S-SN (?) не заработва при всяко включван Отговорете с цитат

Jet написа:
.

Поръчах си два инвертора CCF-122C за да му захраня отделно лампите и по-късно като го почна ще ги пробвам дали палят.




Ами светни една лампа и гледай....
_________________
"Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 29 Ное 2006
Мнения: 652
Местожителство: София, България.

МнениеПуснато на: Пет Окт 15, 2010 17:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Да светна ама не щат да светнат. Най-вероятно неговия инвертор дава по-високо напрежение в началото. Въпросният надпис НО СИГНАЛ е доста блед. По-скоро неярък, но без да закача монитора на компютър не ми позволява да му вляза в настройките да видя яркост и контраст на какво дередже са.

Айде момци... за днес приключих. Да ви е сладка биричката, а утре или в понеделник ще продължим с поредната серия на робинята Изаура. Пърдон - мониторът на Изаура. Very Happy Very Happy Very Happy
_________________
Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Потърси "LG FLATRON L1750S-SN (?) не заработва при всяко включване." в магазин за електроника Pulsator.bg : БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 90 лв.

Покажи мнения от преди:   
Потърси "LG FLATRON L1750S-SN (?) не заработва при всяко включване." в Интернет



Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети