Форум за електроника Форуми Форум за електроника

Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Service Manual Search :   Enhanced by: Jabse.com : българската търсачка
Проблем с усилвател
Иди на страница 1, 2  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
branko_
Активен потребител
Активен потребител


Регистриран на: 18 Юли 2008
Мнения: 88
Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пет Яну 29, 2010 16:15    Заглавие: Проблем с усилвател Отговорете с цитат

Почнах да си правя едно усивателче с тази схема , направих единият канал и изкочи един проблем, когато го пусна отначало свири добре и след минутка някаде почва да омазва звука, мисля че започва да се самовъзбужда но не съм сигурен. Можете ли да ми помогнете да реша този проблем. Единствените промени който съм направил е че съм заменил 270нано с 330нано



Последната промяна е направена от branko_ на Пет Яну 29, 2010 16:24; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 14 Дек 2004
Мнения: 1477
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Яну 29, 2010 16:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Къде видя 270 пико?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 22 Фев 2003
Мнения: 13206

МнениеПуснато на: Пет Яну 29, 2010 16:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз виждам само 270nanoF.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
branko_
Активен потребител
Активен потребител


Регистриран на: 18 Юли 2008
Мнения: 88
Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пет Яну 29, 2010 16:23    Заглавие: Отговорете с цитат

правописна грешка 270 нано ги подмених с 330нано
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
LZ2AAB
Активен потребител
Активен потребител


Регистриран на: 19 Фев 2005
Мнения: 86

МнениеПуснато на: Пет Яну 29, 2010 17:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай да запоиш кондензаторите 470uF/16V, от задната страна на платката, върху самите крачета на интегралната схема.По принцип тези кондензатори, трябва да са колкото се може по-близко до интегралната схема, и с къси изводи.Ако не се получи, замени ги с капацитет от 2200uF/16V.Успех!
_________________
Да си най-добър в това което правиш, значи да правиш всичко оптимално!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 07 Яну 2004
Мнения: 6902
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Яну 29, 2010 20:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Първо напиши с какъв захранващ източник си ,второ без осцилограф трудно ще се оправиш с възбуждането. Кондензаторите в захранването са 470микро/25V ,паралелно имат 100 нано керамичен ,дано не си турил друг тип .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
branko_
Активен потребител
Активен потребител


Регистриран на: 18 Юли 2008
Мнения: 88
Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пет Яну 29, 2010 23:45    Заглавие: Отговорете с цитат

захранването е 12в променилив 10ампера , след греца отива до към 16-17 и 100нано са си намястото. Ако на някой му се намира читава схема с тази интегрална схема да я пусне и по възможност ако може и с печатната платка че там малко проблеми срещъм.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 17 Авг 2004
Мнения: 2354
Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Пет Яну 29, 2010 23:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Това ми излезна като първи резултат от гугъл ... А имааааа...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
branko_
Активен потребител
Активен потребител


Регистриран на: 18 Юли 2008
Мнения: 88
Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Съб Яну 30, 2010 0:21    Заглавие: Отговорете с цитат

мостово изпълнение ми трябва
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 16 Мар 2008
Мнения: 3329
Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Съб Яну 30, 2010 0:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами пак от google като напише TDA2005 + Еnter = http://www.hobby-hour.com/electronics/tda2005-bridge.gif Smile
_________________
Analog Audio™ Quanterall.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Потърси "Проблем с усилвател" в магазин за електроника Pulsator.bg : БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 90 лв.

Покажи мнения от преди:   
Потърси "Проблем с усилвател" в Интернет



Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети