Форум за електроника Форуми Форум за електроника

Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Service Manual Search :   Enhanced by: Jabse.com : българската търсачка
Проблем с форума, спират да се отварят страниците - РЕШЕНО

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> За форума и файлообменника - About the forum and eserviceinfo
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
eler
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 30 Яну 2005
Мнения: 2248
Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Съб Дек 05, 2009 15:46    Заглавие: Проблем с форума, спират да се отварят страниците - РЕШЕНО Отговорете с цитат

От 3 дни имам следния проблем: започвам да разглеждам форума и след малко страниците почват да не се отварят. А сървъра си е на линия:

А ето къде е проблема (маркирания ред):

Сървъра е на линия, отговаря на пинговете, а не отговаря на заявките за връзка на браузъра. SYN_SENT означава, че браузъра е изпратил към сървъра заявка за връзка, а не е получил отговор. Пробвам по няколко пъти и все така. Проблема се решава като изчакам няколко минути без да правя опити за отваряне на страници.
Някой да има подобен проблем? Че началото на проблема съвпадна със смяната на модема. Преди пък като си преинсталирах Windows-а и се появи проблем с логването, който си стои и до момента, но него съм му намерил заобиколно решение. Егати и случката. Когато и да променя нещо по конфигурацията и изниква нов проблем с форума. И то само тук.


Последната промяна е направена от eler на Нед Дек 06, 2009 12:39; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
eler
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 30 Яну 2005
Мнения: 2248
Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Нед Дек 06, 2009 12:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Не бил виновен форума. След като проблема се прояви и в още един сайт, реших да направя малко "разследване". Оказа се, прекалената рестриктивност на защитната стена на модема. Беше настроена да приема максимум 10 едновременни конекции към един и същи хост, а браузъра прави повече и стената го приемаше за флуд. Зададох стойност 50 и за сега няма проблем. А защо само тук и на още едно място се проявяваше не знам. Вероятно зависи и от настройките на съответния сървър. Мислех да трия темата, но да стои, може и друг да има същия проблем.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Потърси "Проблем с форума, спират да се отварят страниците - РЕШЕНО" в магазин за електроника Pulsator.bg : БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 90 лв.

Покажи мнения от преди:   
Потърси "Проблем с форума, спират да се отварят страниците - РЕШЕНО" в Интернет



Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> За форума и файлообменника - About the forum and eserviceinfo Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети