Форум за електроника Форуми Форум за електроника

Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Service Manual Search :   Enhanced by: Jabse.com : българската търсачка
Готварска тема
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Май 2004
Мнения: 15426
Местожителство: Обрулистан-гр.Сбърканбург

МнениеПуснато на: Сря Сеп 23, 2009 18:36    Заглавие: Готварска тема Отговорете с цитат

В казармата готвача разправяше че мъжете били по-добри готвачи от жените.Не знам дали е така-аз в кухненската йерархия там достигнах само до миячното.А там е просто.Разхвърляш чиниите по пода на цемента-минаваш с една туба веро отгоре и заставаш в ъгъла с маркуча и почваш да пръскаш по тях.Като се посъберат всичките чинии в един ъгъл отиваш там и с кубинките ги поразритваш. Mr. Green Тва беше цялата философИя.
Днес докато обикалях из града в търсене на свински крачета за пача ми хрумна че във форума се говори за абцилютно всичко,а няма тема за най-важните неща в жуотят-йеденето и пийването.
Та ще се радвам ако някой сподели в темата,нещо което е приготвял,собствени рецепти и т.н.Говоря за неща изпробвани напрактика,а не за рецепти прекопирани от нета-тях ги има в изобилие,ясно е.
Ако някой даде и снимков матриял на това което е постигнал-още по-добре.
Аз понеже от готвене не вдявам грам (мога да точа баница,ама да я точа-не такава с готови кори,но то тва се не брои)-съответно мисля да се не меся в темата освен с дегустация и евентуално насоки коя напитка ще подхожда най-добре на съответните блюда.
Та вие сте-аз чакам.
_________________
Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 16 Май 2008
Мнения: 517
Местожителство: гр.Чирпан

МнениеПуснато на: Сря Сеп 23, 2009 18:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Стана тя каквато стана. Crying or Very sad Жена ми ще започне да виси и в този форум чисто и просто от любопитство. И без това я засичам че често е влязла тук Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
After_Dark
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 23 Сеп 2005
Мнения: 472
Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Сеп 23, 2009 19:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Хайдушки сармички на фурна.

Готвят се като обикновените, само че вместо зелеви/лозови листа се ползват пилешки гърди и в тях се завива кюфте, редиш в тавата и печеш... Laughing Laughing Laughing Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 12 Фев 2005
Мнения: 5792
Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Сеп 23, 2009 20:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Боб по хайдушки: (Прави се само на полеви условия)
Напалва се един хубав огън,за да стане и хубава жара.
На чатала се слага едно гърне,в което се слага боба(Подправки не са нужни-ще разберете защо в последствие)
В жарта се заравя едно младо агне (може и с плънка)
Като се свари боба,маха се от чатала и с него се изгася
огъня(жаравата).Вади се агнето и се яде.

А като гледам рецептата на колегата по горе,май всички сме по хайдушките работи.......
_________________
Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 16 Мар 2007
Мнения: 1106

МнениеПуснато на: Сря Сеп 23, 2009 21:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Нещо бързо и от мен. Роловани пилешки дробчета. Едно от любимите ми.
Необходими са бекон и... пилешки дробчета. Сол на вкус.
Беконът се нарязва на тънки лентички с размери около 5х10 см. Всяко дробче се увива поотделно с лентичка бекон. След това се пече на скара. Най-добре се получава на скара с дървени въглища.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 16 Май 2008
Мнения: 517
Местожителство: гр.Чирпан

МнениеПуснато на: Сря Сеп 23, 2009 22:08    Заглавие: Отговорете с цитат

А и аз да не остана по-назад.
Обезкостява се едно пилешко бутче(но да е по-голямо) Very Happy , приготвя се плънка (по желание.Аз предпочитам да е гъби,шунка,и много подправки) . Приготвената плънка се завива с обезкостеното месо, пристяга се с конец за да не се разпадне във фурната и се пече.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 04 Фев 2005
Мнения: 3010
Местожителство: Асеновград

МнениеПуснато на: Сря Сеп 23, 2009 22:36    Заглавие: Отговорете с цитат

агне по хайдушки
Издълбава се трап, който се пълни с дърва и се запалва огънят, за да стане жарава.
Одраното и очистено агне се намазва хубаво с олио,и червен пипер,и после се овива в неговата си кожа и се зашива.Кожата се мокри хубаво с вода ,и се зарива за 5-6 часа в жаравата.ИИИИи после.....да ви е сладко
_________________
който не знае закону на ому да си оди у дому
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kableman
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 27 Авг 2005
Мнения: 194
Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Чет Сеп 24, 2009 5:32    Заглавие: Вкусно ,и бързо Отговорете с цитат

Пилешки гърдички се нарязват на хапки.След това се запържват до златисто,след което се оставят да изстинат, и се прецеждат от олиото.Разбърква се една майонеза и една кофичка кисело мляко,малко черен пипер на вкус,солчица, сипва се в друга тенджера,и се добавят хапките.Оставя се на бавен огън да поври около половин час и от време на време се разбъркват.Вода допълнително не е необходима защото млякото е достатъчно воднисто.Да Ви е сладко!
_________________
Похвалени ще бъдат чистите по сърце.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
калина
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 14 Яну 2008
Мнения: 450
Местожителство: стара загора

МнениеПуснато на: Чет Сеп 24, 2009 15:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Хе-хе, хайде една женичка да напише нещо тук Very Happy
Сигурна съм, че на никого от васне му се стои много в кухнята. И за мен това е загубено време. Ето ви две бързи рецепти. Впрочем-три
Мързелива лазаня:
Един пакет макарони/желателно е да са тръбички/мятате в тава на сухо във фурната съвсем леко полети с мазнина. След минутка, те си променят цвета, трябва да сте там, да не ги изгорите. Изваждате ги заливате с предварително приготвена плънка и литър някакъв бульон. Плънката ли? Ами каквото ви иска душата-кайма, домати, краставички кисели, гъби, ако щете колбас/нарязан на ситно, и всичко леко задушена на котлона. Разбърквате, прибавяте бульона и муш отново във фурната, докато макароните"изпият" всичката течност. После поръсвате отгоре с кашкавал, сирене ,пармезан, каквото поискате и за минутка отново във фурната. На масата може да поднесете със сос от маьонеза, кисело мляко и счукан чесън/или без/
Да ви е сладко, момчета!
Другите сега нема да пиша,щото може да не искате.
_________________
Човек се учи, докато живее.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Апр 2004
Мнения: 1876
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Сеп 24, 2009 20:44    Заглавие: Отговорете с цитат

От ТУК вземам идейте , че то и за тях се иска акъл . После добавям хайдушките моменти . Божиле и ти кат мене право черво - килограм некачваме колкото и да погълнем пък как да убедим хората от форума ,че сме табетлий .
_________________
Иво Банов
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Потърси "Готварска тема" в магазин за електроника Pulsator.bg : БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 90 лв.

Покажи мнения от преди:   
Потърси "Готварска тема" в Интернет



Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 1 от 6

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети