Форум за електроника Форуми Форум за електроника

Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Service Manual Search :   Enhanced by: Jabse.com : българската търсачка
Beko ch K1 -не винаги тръгва.

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 05 Май 2005
Мнения: 1691
Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Авг 30, 2009 21:34    Заглавие: Beko ch K1 -не винаги тръгва. Отговорете с цитат

При включване от мрежовия ключ в норм. съст, захранването тръгва с високо ниво и след това влиза в чакащ режим и телевизора може да бъде включен. Но в 3 от 5 случая на включване от мр. кл, захранването остава на високо ниво, и не минава в ниско ниво (чакащ режим ) и съответно не може да бъде пуснат. Захранващите напрежения 1,8st/by и 3,3st/by са точни. Тъй като и захранването не е в чакащ режим останалите напрежения са точни. Електролити в първична и вторична част на захранването сменени. Тиристора сменян, диодите във вторичната част, SMD диодите в първичната част сменяни.Увеличавал съм стойността на кондензатора във веригата на ресет на проц, напрежението там е налице.Кварца сменян.При включване няма обмен по шините,и са по 3,3 волта.Любопитното е че телевизора дайде с омазан дъмп, но и с него си го имаше дефекта.При нормално тръгване работи без забележки.

Последната промяна е направена от fikret на Съб Окт 10, 2009 9:31; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 16 Мар 2007
Мнения: 1106

МнениеПуснато на: Нед Авг 30, 2009 21:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Да не си пропуснал някое електролитно кондензаторче?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 05 Май 2005
Мнения: 1691
Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Пон Авг 31, 2009 8:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма системност в отказите при студен и топъл телевизор, но знае ли човек. В захранването съм сменил всичките, а пък има доста захранващи напрежения.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivan76
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 28 Мар 2005
Мнения: 1185

МнениеПуснато на: Пон Авг 31, 2009 9:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Ина един смд диод до чипа на генератора в захранването-1N4148-сменяй го без да го мериш
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 05 Сеп 2006
Мнения: 4896

МнениеПуснато на: Пон Авг 31, 2009 9:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
SMD диодите в първичната част сменяни
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 16 Мар 2007
Мнения: 1106

МнениеПуснато на: Пон Авг 31, 2009 21:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Поогледай покрай някой радиатор да не си пропуснал кондензатор. По Законите на Мърфи, един да е останал несменен, то баш този е виновният...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
evgevg
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 11 Юни 2005
Мнения: 1128
Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Пон Авг 31, 2009 23:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 05 Май 2005
Мнения: 1691
Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Сря Сеп 02, 2009 13:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Процесора се оказа дефектен, установих го след замяна.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Потърси "Beko ch K1 -не винаги тръгва." в магазин за електроника Pulsator.bg : БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 90 лв.

Покажи мнения от преди:   
Потърси "Beko ch K1 -не винаги тръгва." в Интернет



Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети