Форум за електроника Форуми Форум за електроника

Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Service Manual Search :   Enhanced by: Jabse.com : българската търсачка
S-videoto на видеокартата ми не винаги включва.

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
darin1969
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 07 Май 2008
Мнения: 162
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Мар 16, 2009 10:16    Заглавие: S-videoto на видеокартата ми не винаги включва. Отговорете с цитат

Здравейте.Наскоро попадна фаза към S-videoto и то се поповреди (имаше повреди и в ТВ които отстраних). Видеосигнала стана 10 пъти по малък -около 0.2волта. Проблема се оказа в един мултиплексор CT3257 (SMD). Изхода му имаше 10 ома към маса. Игнорирах го (докато намеря нов) като го разкачих и взех сигнал преди него. Доколкото виждам той мултиплексира сигнала между S-video и DVI. Както и да е всичко стана добре. Но след 2-3 дена пак изчезна сигнала. След доста експерименти установих, че ако закача сондата на осцилоскопа, т.е. да наблюдавам видеосигнала, видеокартата разпознава че има закачен видеовход (т.е. в Display Poperties се показват и двата монитора). Дори и след разкачането на сондата си работи дори и след рестартиране. Но след ден два пак изчезва. Само с включване на сондата след рестарт сигнала излиза. За да избегна излишни въпроси ще кажа че, замереното съпротивление на видеовхода е 75 ома. Пробвах и с допълнително R, с капацитет към маса и т.н. но не става. За сега само ако сондата на осцилоскопа е закачена паралелно към видеовхода на ТВ се разпознава и то когато е включена към осцилоскопа (т.к. в нея има и делител 1:10. Пробвах само с сондата, но не става). Т.е. за сега не мога да разбера какво 'внася' тази сонда, че с нея заработва. Ако някой има идея защо се получава този странен проблем, ще съм благодарен да сподели.

Видеокартата е NVIDIA GeForce 7300 SE/7200 GS (но не мисля че има значение).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 27 Апр 2004
Мнения: 1568
Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Пон Мар 16, 2009 11:09    Заглавие: re: Отговорете с цитат

По добре задай въпроса за CT3257 ..... Laughing Laughing Laughing . Дали не може да се намери при някого. 100% има доста видеокарти за брак тук и там.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Yassen
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 16 Сеп 2005
Мнения: 400
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Мар 19, 2009 8:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Arrow http://bg.farnell.com/fairchild-semiconductor/fst3257m/fst-smd-3257-soic16-5-5v/dp/1013770

през Комет Idea
_________________
Младото поколение трябва да възроди Българската електроника
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Потърси "S-videoto на видеокартата ми не винаги включва." в магазин за електроника Pulsator.bg : БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 90 лв.

Покажи мнения от преди:   
Потърси "S-videoto на видеокартата ми не винаги включва." в Интернет



Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети