Форум за електроника Форуми Форум за електроника

Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Service Manual Search :   Enhanced by: Jabse.com : българската търсачка
ТВ TELEFUNKEN DF 422C шаси ICC17-не отваряSERVICE MODE-решен
Иди на страница 1, 2  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tsarvulan
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 25 Юли 2008
Мнения: 291
Местожителство: pazardjik

МнениеПуснато на: Чет Яну 22, 2009 12:51    Заглавие: ТВ TELEFUNKEN DF 422C шаси ICC17-не отваряSERVICE MODE-решен Отговорете с цитат

Здравейте колеги,
ТВ-то дойде при мен със сменен кинескоп (до колкото разбрах клиента сам си го е сменял ) и има нужда от корекции по хоризонтала и вертикала.На няколко такива шасита съм се ровил из сервизното меню и не съм имал проблеми.Влизал съм по стандартният начин: при работещо ТВ гася на стенд бай от ДУ,след това го гася от мр.ключ.изчаквам малко(около 10-15 сек.) и с натиснати PR- и VOL- включвам от мр.ключ задържайки бутоните за около 10 сек.Но сега ... не се получава.Бутоните от лок.панел са изправни,5-те волта са точни ,В+ е колкото го пише на шасито -145волта.Имал ли е някой подобен проблем ?-или аз бъркам някъде и нещо ?
Благодаря ВИ .
_________________
-----------------------------------------------------------
Всичко което не е китайско е менте !
-----------------------------------------------------------


Последната промяна е направена от tsarvulan на Съб Яну 24, 2009 14:41; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
old4
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 16 Апр 2006
Мнения: 4795

МнениеПуснато на: Чет Яну 22, 2009 12:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Правилно го правиш ,ама изчакай повече ,не ти пречи.Или бутоните на предния панел са нефелни.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tsarvulan
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 25 Юли 2008
Мнения: 291
Местожителство: pazardjik

МнениеПуснато на: Чет Яну 22, 2009 13:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на old4, но за бутоните от локалния панел се хванах и аз и ги смених с нови,а със осцилоскопа какво ме съветваш да проверя ?
_________________
-----------------------------------------------------------
Всичко което не е китайско е менте !
-----------------------------------------------------------
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Май 2004
Мнения: 15426
Местожителство: Обрулистан-гр.Сбърканбург

МнениеПуснато на: Чет Яну 22, 2009 13:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Нищо не те съветва-това му е сигнатурата.
Иначе метода е правилен.Пробвай и да изчакаш като го спреш докато светодиода угасне или бутоните да ги задържиш повече време 10-15 секунди.
Нищо не пречи да пробваш и другия метод с виолетовия (телетекстния) бутон-въпреки че не е за това шаси.
_________________
Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tsarvulan
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 25 Юли 2008
Мнения: 291
Местожителство: pazardjik

МнениеПуснато на: Чет Яну 22, 2009 14:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря и на Божилов и това пробвах и така нестава.Дали проблема не е в ДУ-то - RCT100 ? С него са управлявали ТВ-то преди смяната на кинескопа.А смяната се е наложила защото бил " сумрачен ".
_________________
-----------------------------------------------------------
Всичко което не е китайско е менте !
-----------------------------------------------------------
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 28 Окт 2005
Мнения: 1652
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Яну 22, 2009 17:23    Заглавие: Отговорете с цитат

tsarvulan написа:
клиента сам си го е сменял
Като го е сменил сам, защо не си го е настроил Twisted Evil ? Корекциите (от които има нужда) малки ли са?
tsarvulan написа:
В+ е колкото го пише на шасито -145волта.
Не са ли много 145? За 29" беше 125V. Провери го, за да не стане после "сумрачен" Twisted Evil и новия. Very Happy
tsarvulan написа:
Дали проблема не е в ДУ-то
Дист. трябва да го изключи в Sby, а после в сервиза се влиза без него. Виж по-скоро нещо да не е заключен или в хот. режим.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tsarvulan
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 25 Юли 2008
Мнения: 291
Местожителство: pazardjik

МнениеПуснато на: Чет Яну 22, 2009 17:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за намесата колега.Не е заключен.Избира програми на автоматичен и ръчен режим.Регулира звук,якост,контраст,цвят нормално.Наясно съм ,че от ДУ-то само се изключва,а в сервиза се влиза от локалния панел.Правих го наскоро безпроблем,а сега нестава...
Колкото до 145 или 125 волта - 145 волта пише на шасито и като премерих 144,3- 144,5 реших че е нормално.Ще се поровя в захранването .А в режим ХОТЕЛ влизам -няма проблем.Активирам го,деактивирам го ,но ....до тук.
Благодаря ти отново .
_________________
-----------------------------------------------------------
Всичко което не е китайско е менте !
-----------------------------------------------------------
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ggg3
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 23 Ное 2007
Мнения: 766
Местожителство: с.Дончево

МнениеПуснато на: Чет Яну 22, 2009 18:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Опитайте така;
TV в ST.BY. и го изключете от мрежовия бутон.
Веднага след като светодиода изгасне, натиснете PR- и VOL- и след около 10 сек. включете мр. бутон без да отпускате двата бутона.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
old4
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 16 Апр 2006
Мнения: 4795

МнениеПуснато на: Чет Яну 22, 2009 19:04    Заглавие: Отговорете с цитат

ggg3 написа:
......................................


А ти прочете ли изобщо той какво е првил до сега Wink !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 05 Сеп 2006
Мнения: 4896

МнениеПуснато на: Чет Яну 22, 2009 19:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Вход в сервиз TV TELEFUNKEN DF422C ICC17 -РЕШЕНО ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Потърси "ТВ TELEFUNKEN DF 422C шаси ICC17-не отваряSERVICE MODE-решен" в магазин за електроника Pulsator.bg : БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 90 лв.

Покажи мнения от преди:   
Потърси "ТВ TELEFUNKEN DF 422C шаси ICC17-не отваряSERVICE MODE-решен" в Интернет



Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети