Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Pesho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 11, 2008 13:27 Заглавие: Усилвател за кабелна TV-за ефирна? |
|
|
Мога ли да използвам продаваните усилватели за каб. телевизия, за
да усиля сигнал от ефирна антена МВ/ДМВ, който ще се подава на три телевизора едновременно?
Имам впредвид тези, които се продават по 15-20 лева. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 11, 2008 15:11 Заглавие: |
|
|
Повечето усилватели са с общо предназначение да усилят сигнала до 20 db в спектъра от 200 -900 Mhz. Друг е въпроса дали въобще усилват нещо . Имай впредвид ,че усилват и шумовете което може да не ти хареса . _________________ Иво Банов |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Авг 11, 2008 16:05 Заглавие: |
|
|
Помисли първо за качествена антена,както и добър монтаж и насочване след това усилвател като той е най-добре да е непосредствено след антената за да има по-добро съотношение сигнал/шум!Но като цяло аз лично не ти препоръчвам антенен усилвател за градски условия освен ако не е направанен кадърно с качествени филтри на входа..Иначе на въпроса ще можеш да усилиш сигнала ако има достатъчно входно ниво.Неможе от нищо нещо да стане  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Pesho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 12, 2008 14:53 Заглавие: |
|
|
bamze написа: | Друг е въпроса дали въобще усилват нещо . |
Bamze, би ли обяснил по-подробно това.
Когато бях юноша бледен съм правил тристъпални усиватели с ОЕ с BFR 91/96, които бяха при телевизора, та ми бяха ясни нещата.
Не знам какви са тези усилватели, които се продават по магазините за електроника (сигурно са китайски), защото не ми се прави пак усилвател. А и дали ще може да захрани 3 телевизора? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Комбинатор Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 12, 2008 15:56 Заглавие: |
|
|
Мисля че няма да стане.
Защото усилвателите за кабелната телевизия имат минимално входно ниво в дебелацибели, което ниво не може да вземеш от каквато и да е антена без предусилвател. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Pesho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 12, 2008 17:41 Заглавие: |
|
|
Комбинатор написа: | Мисля че няма да стане.
Защото усилвателите за кабелната телевизия имат минимално входно ниво в дебелацибели, което ниво не може да вземеш от каквато и да е антена без предусилвател. |
Да разбирам ли, че Кабелните усилватели са с ниска чувствителност на входа? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 12, 2008 18:11 Заглавие: |
|
|
Можеш да използваш усилвател за кабелна ТВ, но по скоро проблема при тебе е, че си се насочил към ценовата група 15-20 лева.За съжаление там е пълно с китайски "боклуци".Лично аз съм измервал два такива различни усилвателя които са усилватели само до около 500 MHz. Над тези честоти стават атенюатори (затихватели ).За съжаление това можеш да го разбереш само чрез измерване със по- специфична апаратура.
Ако имаш добри условия за прием (пряка видимост) бих ти препоръчал да работиш с отделни антени за 1 или 2 ТВ, вместо 1 антена с усилвател. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Pesho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 12, 2008 19:35 Заглавие: |
|
|
gakal написа: | Можеш да използваш усилвател за кабелна ТВ, но по скоро проблема при тебе е, че си се насочил към ценовата група 15-20 лева.За съжаление там е пълно с китайски "боклуци".Лично аз съм измервал два такива различни усилвателя които са усилватели само до около 500 MHz. Над тези честоти стават атенюатори (затихватели ).За съжаление това можеш да го разбереш само чрез измерване със по- специфична апаратура.
Ако имаш добри условия за прием (пряка видимост) бих ти препоръчал да работиш с отделни антени за 1 или 2 ТВ, вместо 1 антена с усилвател. |
Ами то практически в VHF-обхвата ще е само 1 програма на една национална телевизия, където няма нищо за гледане и никога няма да я гледам, така, че системата ще работи в UHF.
Модерирано от RC
На всеки персонално ли трябва да се обяснява, че не този бутон е за отговор  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nia Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 12, 2008 20:38 Заглавие: |
|
|
Всичко зависи от приемната антена,ако тя няма достатъчно усилване усилвателя ,ще усилва и шума,снеговалежа,той служи само да намали загубите на ниво по трасето-не подсигурява приемането на сигнал.
Според мен ако използваш логопериодична ,ще постигнеш резултат,и ако
разстоянието до приемника е не повече от 15м,не ти трябва на "мечка ремичка"  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|