Форум за електроника
|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Stoil_Pishikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 18, 2008 21:26 Заглавие: Електромера |
|
|
Повод за темата ми даде едно мое посещение в частен дом.Човека се оплакваше ,че му е слаб тока,напрежението, и често горят бушоните по техниката. Иразяваше и недоволство ,че това което плаща за ел. енергия не е реално, Премерих и наистина беше 195v.
Та искам да ви питам - кое движи елекромера, само тока ли -повърхностен ли там кво беше.И ако е така то тогава в случая наистина човека е прав.Щото ел---ра отчита W=I.V и като падне Vто по оня закон Iто скача и върти по бързо.
ПП.Моят пък свещ да запалиш тръгва , да му........ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 18, 2008 21:33 Заглавие: |
|
|
И като как ще се увеличи тока? След като съпротивлението е постоянно?  |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 18, 2008 21:46 Заглавие: |
|
|
Ами ако имаме косуматор 1кw при 220в тока е пр.4.5А при 200в ще е по голям по .W=I.V или не е така, този ОМ ни е подвел. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 18, 2008 21:53 Заглавие: |
|
|
Стоиле, I=U/R !!!
Мощността не е константна величина, само съпротивлението на консуматора е постоянно! (с известна уговорка)
190V/50ома =3,8А
220/50=4,4А
Повече пояснения нужни ли са? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 18, 2008 22:05 Заглавие: |
|
|
Stoil_Pishikov написа: | Ами ако имаме косуматор 1кw при 220в тока е пр.4.5А при 200в ще е по голям по .W=I.V или не е така, този ОМ ни е подвел. |
???????
W=P.t, P=U.I, I=U/R
W-енергия, P-мощност, t-време, U-напрежение, I-големина на тока, R-съпротивление
Защо се объркваш така елементарно? Много е просто, при 200V мощността вече няма да бъде 1kW, а по-малко. Можеш да я сметнеш. И токът ще бъде по-малък. Някога на упражнения в университета искаха от нас да сметнем мощността на 6V пуялник, при условие, че го включим по погрешка на 220V. Иначе при 6V е 30-40W.
А електромерът го движи силата на Ампер, същата която върти и ел. двигателите. В него има 2 намотки-1токова и 1 напреженна, както е и при ватметъра. Е след като напрежението е 200V, по кой закон ще протече по-голям ток сравнен с този при 220V? _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми!
Последната промяна е направена от vladi46 на Пет Апр 18, 2008 22:22; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 18, 2008 22:12 Заглавие: |
|
|
0ще един ако обичаш.
Как работи телевизора на 190в - не е ли с по голям ток заради което гори бушона от време на време. При импулсното зах.едното за сметка на др.
Аз така си го обеснявам. |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 18, 2008 22:20 Заглавие: |
|
|
Stoil_Pishikov написа: | 0ще един ако обичаш.
Как работи телевизора на 190в - не е ли с по голям ток заради което гори бушона от време на време. При импулсното зах.едното за сметка на др.
Аз така си го обеснявам. |
Да, но с импулсно захр. консуматорът вече е нелинеен, тоест R се променя, заради това и токът се променя. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 18, 2008 22:32 Заглавие: |
|
|
И ако електромера го върти тока ,значи има малка истина в това.
Уважавам мненията ви и сигурно е така- но ми се искаше тази малка изтина да се докаже.
Извинявай,как се променя линеиността на Rа на тв-то. |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 18, 2008 22:40 Заглавие: |
|
|
Но това важи само за нелинейните консуматори, а останалите? Печки, котлони, бойлери, ютии? Освен това, мощността им е значителна, a телевизора е само 50-100W. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 18, 2008 22:48 Заглавие: |
|
|
Във всяка къща има мин.2 тел.ако погледнем глобално --за кво става въпрос -а .Дали енергото няма да се задавят. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
|
|