Форум за електроника Форуми Форум за електроника

Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Service Manual Search :   Enhanced by: Jabse.com : българската търсачка
DVD Roadstar 2506X - има звук, но няма картина.

 
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kis-electronic
Нов потребител
Нов потребител


Регистриран на: 12 Дек 2007
Мнения: 28
Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Мар 11, 2008 11:34    Заглавие: DVD Roadstar 2506X - има звук, но няма картина. Отговорете с цитат

DVD-то чете веднага поставения диск, но няма видео сигнал на изхода, нито от менюто му, нито от диска, които върви. Все едно, че видеокабела не е свързан! Чипсета му е VIbrattoII - ESS6698. Мислите ли, че може да му се помогне? Никъде по платката не успях да намеря точка с видео сигнал, захранването изглежда нормално, няма някакво прекомерно загряване. Имаше малка следа, като от изтичане на електролит под един кондензатор, почистих я и смених кондензатора, но без успех. Ще бъда благодарен за всеки съвет!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Veselin_stanchev
Активен потребител
Активен потребител


Регистриран на: 12 Юли 2004
Мнения: 58
Местожителство: SHUMEN

МнениеПуснато на: Вто Мар 11, 2008 12:33    Заглавие: Отговорете с цитат

От дистанционното управление би трябвало да се оправи - P-scan ,
Video , или в setup menu/включи на компонентните изходи да видиш
ще излезе ли несинхронизирана картина/.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kis-electronic
Нов потребител
Нов потребител


Регистриран на: 12 Дек 2007
Мнения: 28
Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Мар 11, 2008 14:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега, благодаря за съвета, но така би се оправило, ако въобще нещо излизаше на изхода, а аз имам НИЩО! Никакъв видеосигнал на никой от изходите! Не съм проверил само оптичния, но почти съм сигурен, че и там няма да има нищо. Ще се опитам да намеря читав pdf за ЕSS6698 и ще тръгна от него. Ако се оправя, ще пиша пак.
Поздрави!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
REMZ>
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 12 Фев 2005
Мнения: 347
Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Сря Мар 12, 2008 12:01    Заглавие: Отговорете с цитат

kis-electronic написа:
Колега, благодаря за съвета, но така би се оправило, ако въобще нещо излизаше на изхода, а аз имам НИЩО! Никакъв видеосигнал на никой от изходите! Не съм проверил само оптичния, но почти съм сигурен, че и там няма да има нищо. Ще се опитам да намеря читав pdf за ЕSS6698 и ще тръгна от него. Ако се оправя, ще пиша пак.
Поздрави!

да има EEPROM.
_________________
Както си работеше и спря!!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 28 Юли 2005
Мнения: 2352
Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Нед Мар 16, 2008 12:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето какво е положението с тоя модел. Тъй като и в София има едно, за което знам че няма изображение, видях едно такова и го взех да сваля евентуално флаша. Пускам го и какво-няма образ. Изчистих 2402-ефект никакъв. И тъй като имах документация за него
http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=35220
тръгнах да видя за какво става въпрос. Набързо разбрах, че видеото се захранва на 111пин. Меренето показа, че напрежението вместо 3.3в е 1.5в. Подадох 3.3в - и оп образа се появи. Консумацията беше 200мА. Транзистора дето го захранва-показва здрав, ценера е на 4.2в - и той здрав. По парт лист - за транзистора пише само 8550. Поставих по асоциация SS8550 не SMD- имаше вече около 2.5в и нестабилен образ. Имах под ръка 2SC4204. Поставих го и всичко е ОК. Транзистора загрява нормално, DVD-то работи. Поне засега. Laughing

Увеличить фото »»
_________________
Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
kis-electronic
Нов потребител
Нов потребител


Регистриран на: 12 Дек 2007
Мнения: 28
Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Мар 16, 2008 19:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега, много благодаря за съветите и за споделения опит! Утре първата ми работа ще е да тръгна по Вашите стъпки, дано и в моя случай да е същото. Ще пиша при всички случай пак!
Поздрави!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
D.Kolev
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 14 Дек 2006
Мнения: 103
Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Пон Мар 17, 2008 13:52    Заглавие: Отговорете с цитат

подобен проблем, друго двд същия транзистор.стабилизацията на 3,3в става не на платката на захранването, а на платката на процесора. на мерене транзистора здрав,но след него 1,5в. вградих вместо него лм317 от 5-те волта. ток през нея 400ма всичко е ок за сега.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kis-electronic
Нов потребител
Нов потребител


Регистриран на: 12 Дек 2007
Мнения: 28
Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Мар 18, 2008 18:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Заспа! Изпълних препоръките ви и образа изгря! Аз имах под ръка малко по сериозен транзистор - 2SB1802 и сложих него. Въпреки, че е значително по мощен от оригиналната въшка и той си топли, но се държи с ръка и смятам, че ще кара.

Специални благодарности на mitachi и D.Kolev, както и на другите колеги, които писаха.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 28 Юли 2005
Мнения: 2352
Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Вто Мар 18, 2008 18:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Как така си сложил PNP транзистор? Я прегледай пак нещата. Този транзистор дето съм посочил е с висока бета и затова съм сложил такъв. Освен това си е NPN. С транзистор с нормална бета, напрежението не можеше да се стабилизира на 3.3в.
_________________
Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
kis-electronic
Нов потребител
Нов потребител


Регистриран на: 12 Дек 2007
Мнения: 28
Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Мар 18, 2008 19:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Грешка при писането, транзистора който сложих е 2SD1802, а не 2SB1802.
Стабилизира си добре, но си прав, че с по голямо усилване би било по-добре. За сега остава така, ще го тествам нонстоп няколко дена, даже му изрязах радиатори за процесора и за ESS6603S, които греят, като за световното. Смятам, че ще им удължа малко животеца Laughing
Поздрави!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Потърси "DVD Roadstar 2506X - има звук, но няма картина." в магазин за електроника Pulsator.bg : БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 90 лв.

Покажи мнения от преди:   
Потърси "DVD Roadstar 2506X - има звук, но няма картина." в Интернет



Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети