Форум за електроника Форуми Форум за електроника

Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Service Manual Search :   Enhanced by: Jabse.com : българската търсачка
Schneider STV1770 -тръгва трудно след спиране
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Expressel
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 03 Фев 2005
Мнения: 215
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Фев 19, 2008 16:25    Заглавие: Schneider STV1770 -тръгва трудно след спиране Отговорете с цитат

Въпросният STV 1770 тръгва трудно при спиране от захр. или стендбай за повече от 1-2 часа. При вкл. ,говор се появява веднага , но изображение липсва.След 10 -20 сек - спирам на стендбай и отново пускам и тръгва нормално.Понякога процедурата трябва да се повтори няколко пъти.Когато тръгне всичко функционира нормално.Захр.напрежения са в норма и добре филтрирани(само ме съмнява входния за 300В ,че винаги е към 275-285В).Кинескопа има чудна картина, а и го мерих с машината. Сигнала за тока на лъча влиза в Фючър /100Hz блок и ......Памета я инициализирах, дори слагах друг бин,но проблема си остава.Моля за помощ.Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Май 2004
Мнения: 15426
Местожителство: Обрулистан-гр.Сбърканбург

МнениеПуснато на: Вто Фев 19, 2008 18:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако вдигнеш скрийна когато е темен какво дава?
Напрежението на мрежовия електролит наистина ти е занижено,пробвай да го смениш все пак...
Смени и филтражите на +B
_________________
Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Expressel
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 03 Фев 2005
Мнения: 215
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Фев 19, 2008 18:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Филтражите на +145В и +200В сменени.На входа 220 има LC Филтър и за това може би е 280В, но и на други Шнайдери от такъв тип съм наблюдавал същото напрежение.Освен това вторичните напрежения са в норма. Като вдигна скриина има обратен ход, вертикалното и хор. работят, но няма инфо за ток на лъча от ргб усилвателите (сменях цялата платка - ефекта е същия).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Май 2004
Мнения: 15426
Местожителство: Обрулистан-гр.Сбърканбург

МнениеПуснато на: Вто Фев 19, 2008 18:41    Заглавие: Отговорете с цитат

C309 (един червен малък скрит до радиатора на редовата) и резисторите дето са вързани на него-3к и 10к я ги провери и тях...
Нищо не пречи все пак да провериш шасито ако имаш възможност на друг кинескоп пак ли така ше се държи-нищо че като светне екрана е идеален.
_________________
Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
plamil
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Ное 2007
Мнения: 371
Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна

МнениеПуснато на: Сря Фев 20, 2008 12:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Имах подобен проблем със един Grundig CUC 3501. При мен проблема излезе от кондензатора в резонансния кръг в захранването - 2,2 мкф/450 V. Но при Грундика мрежовия траф и ТХО са на една сърцевина, не знам шнайдера така ли е изпълнен
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Май 2004
Мнения: 15426
Местожителство: Обрулистан-гр.Сбърканбург

МнениеПуснато на: Сря Фев 20, 2008 13:36    Заглавие: Отговорете с цитат

plamil написа:
Имах подобен проблем със един Grundig CUC 3501. При мен проблема излезе от кондензатора в резонансния кръг в захранването - 2,2 мкф/450 V. Но при Grundig-а мрежовия траф и ТХО са на една сърцевина, не знам шнайдера така ли е изпълнен

Между този допотопен Grundig с зелената каскада и импулсно и редова развивка в един блок и въпросното 100Хц шаси на шнайдер TV17 няма ама нищичко общо Smile

Expressel,до къде опря, има ли напредък?
_________________
Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!


Последната промяна е направена от Bojilov на Сря Юли 16, 2008 23:52; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Expressel
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 03 Фев 2005
Мнения: 215
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Фев 20, 2008 15:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Смених 100 Hz модул, изчаках 1 час и....... ефекта е същия - не се отпушват видеоусилвателите.Прегледах и Ц309 и т.н.С друг кинескоп за сега не съм пробвал.По скоро мисля, че това е елемент влияещ се от температура - Ц може би.Ако иате други идеи.....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
venelin
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 05 Дек 2004
Мнения: 1664
Местожителство: Zlatograd

МнениеПуснато на: Сря Фев 20, 2008 16:07    Заглавие: Отговорете с цитат

вдигни отоплението и виж дали времето за да светне ще се се съкрати
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Expressel
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 03 Фев 2005
Мнения: 215
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Фев 20, 2008 20:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма промяна при вдигане на отоплението.Пробвах и с друг кинескоп - няма промяна.Както казах вече след 2-3 спирания/пускания всичко е наред.Помагайте, че много неясна ми се вижда съдбата на това 100Hz, цифрово, немско чудо, направо се изчерпах от към идеи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Ангел
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 26 Авг 2004
Мнения: 681
Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Чет Фев 21, 2008 0:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо не загрееш с духалката поетапно различни участъци преди включване.Най-вероятно е температурнозависим елемент,и така ще си покаже поне участъка в който се намира.
_________________
"Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..."
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Потърси "Schneider STV1770 -тръгва трудно след спиране" в магазин за електроника Pulsator.bg : БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 90 лв.

Покажи мнения от преди:   
Потърси "Schneider STV1770 -тръгва трудно след спиране" в Интернет



Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети