Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Mechoka Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 19, 2008 15:59 Заглавие: импулсно захранване |
|
|
Някои слагал ли е импулсно захранване на усилвател? Гледам че последното поколение интегралки за импулсно захранване са много евтини, а схемите са относително прости за реализация
Погледнете например тази интегралка - 100V Мах стабилизирано изходно напрежение и макс ток 10А ми звучат много съблазнително:
http://cache.national.com/ds/LM/LM5116.pdf
Mechoka |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 19, 2008 16:47 Заглавие: |
|
|
Нищо какво да пречи.Зависи колко вата ще ти е усилвателя и колко ще държи захранването.Проблем ще е ако се натовари това захранване по вече от колкото може и дали ще има защита от късо на изхода.По принцип аз лично не харесвам импулсно за мощен усилвател.А тая схема има и два полевека през които ще минава цялата мощност.Не мисля че е проста има и по елементарни схеми.Виж някое китайско изобретение и ще се убедиш.Входното ти е 60V изходното +5V ????? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Вто Фев 19, 2008 23:13 Заглавие: |
|
|
Тороид,4 яки диода и два добри електролита-това му е майката.
Не,че имам нещо против ИЗ,но... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 20, 2008 12:52 Заглавие: |
|
|
Това е истината .Щом като фирмите дето ги произвеждат ги правят така значи има защо.Напоследък де що стъпало /фирменно /съм отворил все така е направено. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|