Форум за електроника Форуми Форум за електроника

Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Service Manual Search :   Enhanced by: Jabse.com : българската търсачка
Goldstar-шаси MC-41B-след 20 мин.работа-не включва

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivan76
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 28 Мар 2005
Мнения: 1185

МнениеПуснато на: Пет Фев 15, 2008 16:18    Заглавие: Goldstar-шаси MC-41B-след 20 мин.работа-не включва Отговорете с цитат

захранване strs6707,процесор gs8434-03a,видео-ta8690an-когато е студен -тръгва без проблем,след 20-30 минути работа ,ако се изключи-след това не се включва,захранването стои на около50 волта и "цъка"
сменени са електролитите в захранването,електролита до драйвера за хоризонталното,не е от str-a,сменени и стабилизатори на 9 и 12 волта.
при откачане на товара на 110v--пак не работи захранването.
мисля че съм имал подобен проблем с такова шаси ,но не се сещам в момента.ако някой го е имал моля да сподели.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dima
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 04 Май 2003
Мнения: 6454
Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пет Фев 15, 2008 16:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Сменете за проба D805 и Q809 за проба.
_________________
Димитър
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
radoslavn
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 12 Ное 2004
Мнения: 484
Местожителство: гр.Карнобат

МнениеПуснато на: Пет Фев 15, 2008 18:23    Заглавие: Отговорете с цитат

SE110N ?
_________________
Никога не е късно да станеш за резил!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivan76
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 28 Мар 2005
Мнения: 1185

МнениеПуснато на: Пет Фев 15, 2008 19:06    Заглавие: Отговорете с цитат

сменено е и se110-смених и елементите които дима препоръча,забелязах че ако се остави да поработи над 30 мин зам изключва и изпада в същото състояние както ако преди това го изключиш и пак се опидаш да го пуснеш-захранване50-60 волта
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
old4
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 16 Апр 2006
Мнения: 4795

МнениеПуснато на: Пет Фев 15, 2008 20:02    Заглавие: Отговорете с цитат

А защо не видиш със осцилоскопа на базата на Q804 когато "цъка" какво се получава там.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 19 Юни 2007
Мнения: 1148
Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Фев 16, 2008 1:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Ел. кондензатор, може обаче да е от нисковолтовите в студ. част. Всичко около STR-а е проверено, нали?
_________________
Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
velo
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 08 Апр 2006
Мнения: 794
Местожителство: dimitrovgrad

МнениеПуснато на: Пон Фев 18, 2008 13:45    Заглавие: Отговорете с цитат

СМЕНИ 7805 което захранва процесора
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Апр 2004
Мнения: 1876
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Фев 18, 2008 21:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Веригата за захранване ( R 824,825) на STR да не загрява и да кляка . R 827 да не си е промнил стойноста ?
_________________
Иво Банов
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivan76
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 28 Мар 2005
Мнения: 1185

МнениеПуснато на: Вто Фев 19, 2008 12:05    Заглавие: Отговорете с цитат

вече втори ден работи без проблем-чакам го пак да спре
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivan76
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 28 Мар 2005
Мнения: 1185

МнениеПуснато на: Чет Фев 21, 2008 11:24    Заглавие: Отговорете с цитат

излезе от спойки на импулсния трансформатор-видимо бяха добре,но след допир на поялник до тях се "събличаха" от крака -благодаря на отзовалите се.закривам темата
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Потърси "Goldstar-шаси MC-41B-след 20 мин.работа-не включва" в магазин за електроника Pulsator.bg : БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 90 лв.

Покажи мнения от преди:   
Потърси "Goldstar-шаси MC-41B-след 20 мин.работа-не включва" в Интернет



Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети