Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
TuRBo_sHArK Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 28, 2007 15:51 Заглавие: Трябват ми няколко схеми и описания... |
|
|
Понеже съм се писал в един колеж дистанционно обучение и трябва пратя тези работи до 31.12.2007 на e-mail пък някои неща ги няма в учебника. Предмета е Ел. измервания.
Има 3 задачи:
1.Кратко описание на схема за измерване на постоянно и променливо напрежение със индикация стрелкови уред.
2.Начертайте схема за измерване на напрежение от 0 до 5 V при условие , че използвате стрелкови уред магнитоелектрическа система 100 μА номинален ток и вътрешно съпротивление Ri = 10 kΩ.Изчислете допълнителното съпротивление за разширяване на обхвата.
3.Какви са предимствата и недостатъците при измерване със стрелкови уред или със цифров уред.
Някой има ли възможност и желание да помогне? Дори и да не е по 3-те задачи поне по някоя... най-вече 2-ра, че най ме затруднява.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

Регистриран на: 02 Май 2004 Мнения: 15426 Местожителство: Обрулистан-гр.Сбърканбург
|
Пуснато на: Пет Дек 28, 2007 16:36 Заглавие: |
|
|
Не знам какъв учебник си взел и какво четеш от него,но нещо ми намирисва работата.Че или е учебник в който се описва как се сади лук и зеле или нещо ти не си наясно за да си намериш полезната информация в него.
Иди до някоя книжарница и си купи какъв да е учебник по "Електрически измервания".
Нещата които пишеш и задачите които са ти възложени,са не елементарни,елементарни е слаба дума и много меко казано.
Без да обяснявам и че част от тези неща се учат и в гимназиите.
Надявам се знаеш,че едво ли някой би седнал тука да ти напише темичките (работите) ей така наготово.
Затва давай-чети.Четене му е майката.А и тематиката е елементарна и заданието не есложно,така че срока ти е напълно достатъчен за да се справиш.И каквото имаш конкретни питания или нещо от материала не го разбереш конкретно-давай тука-ние ще помагаме.Но така наготово-не става братче.
А и нали целта на обучението беше някой да натрупа и малко знания в главата...Или може би са се сменили приоритетите на днешната образователна система? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 28, 2007 20:16 Заглавие: |
|
|
Аз пък знам колко е лошо да си на зор Реших втора задача дай си поща, да ти кажа и другите работи. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TuRBo_sHArK Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 28, 2007 21:38 Заглавие: :) |
|
|
ShaGratH^ написа: | Аз пък знам колко е лошо да си на зор Реших втора задача дай си поща, да ти кажа и другите работи. |
Прав си. Аз мислех че няма кой да помогне и намерих човек и ми по могна.
Така и така си я решил емаила е turbo_shark@abv.bg
Мерси и на теб.
П.П. Хубаво е когато човек е на зор и някой да го разбере, защото някой ден той ще е на зор.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

Регистриран на: 02 Май 2004 Мнения: 15426 Местожителство: Обрулистан-гр.Сбърканбург
|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2007 10:09 Заглавие: |
|
|
Виж сега-лошо няма-щом се е намерил ентусиаст да ти помогне-толкоз по-добре.
Проблема не е в това.
За да не си на зор-си има една поговорка-"Готви се от далеко-та да ти е леко."
Второ-не знам какво учиш но пак казвам-това са елементарни неща.Които се учат във средния курс,част от тях дори се учат и от общо-образователните специалности.
Варианти да си изкара човек образованието без да чете има много-има форуми,може да си плаща човек-може кво ли не.
Но имай впредвид че времената в които един лист наречен диплома ти гарантираше работата,топлото местенце и т.н. благинки отминаха.Ако някъде още има останки от тези временна-то и те са на изчезване и след няколко години няма да ги има.
Когато обаче постъпиш на работа и кажеш че си учил там висше или полувисше някаква ел-техническа специалност и шефа ти каже да изчислиш едно съпротивление,тогава форум няма да има.
И ако не можеш-вярвай ми че шефа ще ти посочи вратата на секундата.
Тва е просто съвет. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|