Форум за електроника Форуми Форум за електроника

Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Service Manual Search :   Enhanced by: Jabse.com : българската търсачка
BEKO шаси Е1 няма AV

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 19 Мар 2004
Мнения: 1704
Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Нед Окт 21, 2007 20:29    Заглавие: BEKO шаси Е1 няма AV Отговорете с цитат

Колеги имам проблем с това шаси превключва нормално АV1и АV2(зависи какво опции зададеш в сервизен режим) но няма картина единствено при подаване на RGBсигнал излиза картина но без синхронизация но я опознава като такъв тип сигнал Комутацията на 8 пин на скарта работи На 42 пин на проца се подава перфектен видео сигнал от 20 пин на скарта Сменен процесор и памет(не вярвах че е от нея но я презаписах Laughing )Всички елементи по тракта на видео сигнала(от 20 пин на скарта до 42 пин на проца ) проверени и сменени с нови след товаАпарата фабрично няма втори скарт или фронтални чинчове за да проверя дали те работят 1пин на проца AVsel е свободен Моля ако някой има идея да сподели Предварително благодаря
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
evgevg
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 11 Юни 2005
Мнения: 1128
Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Нед Окт 21, 2007 22:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Това имам като информация.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 28 Окт 2005
Мнения: 1654
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Окт 21, 2007 23:46    Заглавие: Re: BЕKO шаси Е1 няма AV Отговорете с цитат

fishev написа:
единствено при подаване на RGBсигнал излиза картина но без синхронизация но я опознава като такъв тип сигнал Комутацията на 8 пин на скарта работи
Тунера, телетекста и OSD-то наред ли са? Каква синхронизация няма: хоризонтална, вертикална или и двете? Изключи комутацията от 8 пин на скарта и първо виж само четирите сигнала на RGB-входа. Синхронизацията в този случай зависи от INSSW2 на 45кр. на TDA9345. В серв. меню, ако има RGB IN - трябва да е вкл., ако има YUV IN - трябва да е изкл.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
venelin
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 05 Дек 2004
Мнения: 1664
Местожителство: Zlatograd

МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 9:12    Заглавие: Отговорете с цитат

да не би BLk сигнала на 50кр да е постоянно в 1.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 19 Мар 2004
Мнения: 1704
Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 9:59    Заглавие: Отговорете с цитат

vladimirstanoev написа:
fishev написа:
единствено при подаване на RGBсигнал излиза картина но без синхронизация но я опознава като такъв тип сигнал Комутацията на 8 пин на скарта работи
Тунера, телетекста и OSD-то наред ли са? Каква синхронизация няма: хоризонтална, вертикална или и двете? Изключи комутацията от 8 пин на скарта и първо виж само четирите сигнала на RGB-входа. Синхронизацията в този случай зависи от INSSW2 на 45кр. на TDA9345. В серв. меню, ако има RGB IN - трябва да е вкл., ако има YUV IN - трябва да е изкл.
Тунер текст и графика работят комутацията работи Нямам вертикална и хоризонтална синхронизация при подаване на RGB сигнал Този сигнал ми е малкия проблем Основния проблем е при подаването на видео сигнал без значение дали е от генератор или от dvdСлед малко юе погледна това което сте написали за 45 пин и за нивото на бланкинга и ще докладвам Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 28 Окт 2005
Мнения: 1654
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 16:29    Заглавие: Отговорете с цитат

fishev написа:
Тунер текст и графика работят...
При това положение не би трябвало да има проблем от 50кр. /BLK IN.
fishev написа:
Нямам вертикална и хоризонтална синхронизация при подаване на RGB сигнал Този сигнал ми е малкия проблем Основния проблем е при подаването на видео сигнал без значение дали е от генератор или от dvd ...
Основния проблем го остави за после, защото хор. и верт. синхроимпулси не се виждат ясно във видеосигнала. Първо оправи малкия проблем. Двата синхроимпулса трябва да се виждат ясно на 45кр. Този вход е с най-висок приоритет след OSD-то и има две функции, които се превключват в сервиз. Пусни за проба нормален видеосигнал на 47кр. G2/Y IN и на 46кр. R2/V IN и виж какъв е ефекта. Размени за проба и двата видеосигнала, които влизат на 40 и на 42кр. Качи снимки на серв. меню, като тази на evgevg.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Потърси "BEKO шаси Е1 няма AV" в магазин за електроника Pulsator.bg : БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 90 лв.

Покажи мнения от преди:   
Потърси "BEKO шаси Е1 няма AV" в Интернет



Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети