Форум за електроника Форуми Форум за електроника

Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Service Manual Search :   Enhanced by: Jabse.com : българската търсачка
Проблем с шаси 11АК30А1
Иди на страница 1, 2  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
емко
Гост





МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 21:38    Заглавие: Проблем с шаси 11АК30А1 Отговорете с цитат

Здравейте! Шасито е на тел.Тошиба.Когато се включи от пулта за ДУ не заработваТХО-то и след 2,3 секунди изключва.Всички захранващи напрежения са в норми.Когато е разпоен колектора на крайния тр.C5388 на базата му постъпват импулси от STV2248H, но когато е запоен ги няма! Смяната на stv-то и на транзистора не даде резултат.Когато крайния тр. е разпоен не изключва. Дали проблема е в ТХО-то или да търся друга причина?Предварително благодаря на всеки,който даде съвет.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Май 2004
Мнения: 15426
Местожителство: Обрулистан-гр.Сбърканбург

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 22:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако сложиш BU808DFI кво става?
Смени и електролита в базата
_________________
Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Фев 2004
Мнения: 4939

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 22:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Вържи едно Електронско ТХО за проба и то ще си покаже.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Май 2004
Мнения: 15426
Местожителство: Обрулистан-гр.Сбърканбург

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 22:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Разгледай и тази тема-тук има същия случай....
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=26042
И сложи ТХО от Е-380 за проба-така с него най-лесно се разбира...
_________________
Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
emko
Активен потребител
Активен потребител


Регистриран на: 24 Мар 2006
Мнения: 78

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 22:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Тези варианти ги пробвах. Слагах Електронско ТХО, а в момента е с BU808. Ефекта е същия. Не го написах да не станат много дълги обясненията.Дайте други идеи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
takiev
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 19 Мар 2006
Мнения: 1065
Местожителство: StaraZagora

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 22:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Или откачи единия краи на ОС-хо , или с два проводника сваржи друга ОС на неиното место.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emko
Активен потребител
Активен потребител


Регистриран на: 24 Мар 2006
Мнения: 78

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 22:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Утре ще проверя С619 и ще дам резултат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emko
Активен потребител
Активен потребител


Регистриран на: 24 Мар 2006
Мнения: 78

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 22:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Със или без ОС-ма все тая!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
takiev
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 19 Мар 2006
Мнения: 1065
Местожителство: StaraZagora

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 22:36    Заглавие: Отговорете с цитат

От долния и краи има конд. 390 -560 нф/400в.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 05 Сеп 2006
Мнения: 4896

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 23:16    Заглавие: Отговорете с цитат

emko написа:
Тези варианти ги пробвах. Слагах Електронско ТХО, а в момента е с BU808. Ефекта е същия. Не го написах да не станат много дълги обясненията.Дайте други идеи.

Подайте външно захранване на ТХО-0до30волта(примерно).
Вторичните напрежения са пропорционални(приблизително).
Гледаш ток,импулси...
Бързо.Лесно.БЕЗОПАСНО..показателно!
Успех и късмет!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Потърси "Проблем с шаси 11АК30А1" в магазин за електроника Pulsator.bg : БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 90 лв.

Покажи мнения от преди:   
Потърси "Проблем с шаси 11АК30А1" в Интернет



Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети