Форум за електроника Форуми Форум за електроника

Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Service Manual Search :   Enhanced by: Jabse.com : българската търсачка
TV Daewoo CP375 няма изображение

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 12 Сеп 2004
Мнения: 2492
Местожителство: Криводол

МнениеПуснато на: Чет Ное 23, 2006 13:26    Заглавие: TV Daewoo CP375 няма изображение Отговорете с цитат

ТВ е Daewoo с шаси CP-375. Не дава изображение, а говор има. Като увеличих ускоряващото се показа растър, но без изображение. Видеосигнал от TDA8374A явно не се подава към крайните видеоусилватели. Нямам хубава схема и всичко около въпросната ИС не личи. Нека който има опит с подобна повреда на тоя модел сподели. Благодаря.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Апр 2004
Мнения: 1876
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Ное 23, 2006 13:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Схемата е в пощата ти
_________________
Иво Банов
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 22 Фев 2003
Мнения: 13203

МнениеПуснато на: Пет Ное 24, 2006 13:30    Заглавие: Преместено Отговорете с цитат

ivan1959 написа:
Сега имам хубава схема, но не върви. Открих само, че ако сваля Q504 и пусна телевизора без него екрана светва с бял растер и без звук. И след това като запоя транзистора всичко заработва - работи безпогрешно, но след 5 до 60 минути (интервалите са съвсем различни) кинескопа гасне, остава само говор. Напреженията са в норма, високо има, само дето няма видеосигнал. Нека който има опит с подобна повреда да сподели. Дали не е TDA8374А, тя е скъпичка и нямам за подмяна. Мерси.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
shopov
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 03 Мар 2005
Мнения: 379

МнениеПуснато на: Съб Ное 25, 2006 0:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Освободи 50кр. на проца и ако тръгне картина значе има проблем в паметта или проца за сега това провери и успех. Ако е проца има начин да се избегне смяната му .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 12 Сеп 2004
Мнения: 2492
Местожителство: Криводол

МнениеПуснато на: Съб Ное 25, 2006 9:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Не тръгва по тоя начин, а и след последното гаснене не иска да тръгне и след сваляне на транзистора. Засега съм го оставил. Ще видя какво ще го правя. Но благодаря за съдействието.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 26 Юли 2005
Мнения: 1669
Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Съб Ное 25, 2006 9:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж 8-те волта дали са на място. Имах такъв случай преди две години. Излезе филтров кондензатор. Препоръчвам ти да провериш: С823, С824, С826, I803, D813, I802.
_________________
http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 12 Сеп 2004
Мнения: 2492
Местожителство: Криводол

МнениеПуснато на: Съб Ное 25, 2006 19:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Фикри Нури написа:
Виж 8-те волта дали са на място. Имах такъв случай преди две години. Излезе филтров кондензатор. Препоръчвам ти да провериш: С823, С824, С826, I803, D813, I802.

Мерси, ще прегледам тия неща.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Потърси "TV Daewoo CP375 няма изображение" в магазин за електроника Pulsator.bg : БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 90 лв.

Покажи мнения от преди:   
Потърси "TV Daewoo CP375 няма изображение" в Интернет



Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети