Форум за електроника Форуми Форум за електроника

Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Service Manual Search :   Enhanced by: Jabse.com : българската търсачка
GRUNDIG ST 63-560 text
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
helios
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 23 Апр 2005
Мнения: 2944
Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Съб Ное 18, 2006 19:56    Заглавие: GRUNDIG ST 63-560 text Отговорете с цитат

шаси:CUC4511-вероятен проблем в ТХО.Моля за схема!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Май 2004
Мнения: 15426
Местожителство: Обрулистан-гр.Сбърканбург

МнениеПуснато на: Съб Ное 18, 2006 20:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Ввъ файлообменника я има
Какво прави та се съмняваш в ТХО?Имай предвид че това ТХО дефектира доста рядко.
_________________
Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
helios
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 23 Апр 2005
Мнения: 2944
Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Съб Ное 18, 2006 20:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:
Ввъ файлообменника я има
Какво прави та се съмняваш в ТХО?Имай предвид че това ТХО дефектира доста рядко.

На лампа,напр. са нормални.При включен изх. транз.,се чува "прицъркване" с честота около 2 херца. и напр. плават.Откачвах вторичните на ТХО-същия ефект.Сложих друга ОС-пак така.Всъщност,изтеглих схемата,и по нея личи,че товарната са L & I.Изв Е обаче също има късо с тях.На схемата не го виждам-може би не е точно същата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Май 2004
Мнения: 15426
Местожителство: Обрулистан-гр.Сбърканбург

МнениеПуснато на: Съб Ное 18, 2006 21:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Чакай чакай значи L ходи на L514-колектора демек
I ходи на R516-захранване демек
E ходи на L511-средна точка на диодния модулатор
При тебе така ли са навързани нещата?
Или кажи направо номера на ТХО?Но според мене е нормално между тия трите да има връзка и на моята схема поне са дадени като една обща намотка.
Вероятно на 99% проблема ти е в TDA8140,а не в ТХО.
Транзистора здрав ли е на мерене-включая и емитер-колектор за утечка?
_________________
Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
helios
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 23 Апр 2005
Мнения: 2944
Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Съб Ное 18, 2006 21:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:
Чакай чакай значи L ходи на L514-колектора демек
I ходи на R516-захранване демек
E ходи на L511-средна точка на диодния модулатор
При тебе така ли са навързани нещата?
Или кажи направо номера на ТХО?Но според мене е нормално между тия трите да има връзка и на моята схема поне са дадени като една обща намотка.
Вероятно на 99% проблема ти е в TDA8140,а не в ТХО.
Транзистора здрав ли е на мерене-включая и емитер-колектор за утечка?

Връзките на шасито са както го казваш.Транзистора е сменен.Освен да пробвам с още един.Нямам в момента TDA8140.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Май 2004
Мнения: 15426
Местожителство: Обрулистан-гр.Сбърканбург

МнениеПуснато на: Съб Ное 18, 2006 21:46    Заглавие: Отговорете с цитат

helios написа:
Връзките на шасито са както го казваш.Транзистора е сменен.

Щом са същите значи и ТХОто е по схемата която гледам,а не тази която ти гледаш.
Не ти я пращам,щото имам проблем с ЛАНкартата на компа и няма да мога да я прикача към мейл,че нета ми накъсва постоянно.
Може да си я свалиш от файлообменника пише че е на CUC4510 но те двете шасита са еднакви.
Но проблема не ти е в ТХО.
Няма какво да си играеш повече-направо вземай TDA8140.Между другото до него има 2 електролита,като сменяш чипа смени ги и тях.Единия е на базата на транзистора,другия е на захранването на чипа-2 краче.
_________________
Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
helios
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 23 Апр 2005
Мнения: 2944
Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Съб Ное 18, 2006 21:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:
helios написа:
Връзките на шасито са както го казваш.Транзистора е сменен.

Щом са същите значи и ТХОто е по схемата която гледам,а не тази която ти гледаш.
Не ти я пращам,щото имам проблем с ЛАНкартата на компа и няма да мога да я прикача към мейл,че нета ми накъсва постоянно.
Може да си я свалиш от файлообменника пише че е на CUC4510 но те двете шасита са еднакви.
Но проблема не ти е в ТХО.
Няма какво да си играеш повече-направо вземай TDA8140.Между другото до него има 2 електролита,като сменяш чипа смени ги и тях.Единия е на базата на транзистора,другия е на захранването на чипа-2 краче.

Благодаря за съдействието.Впрочем,когато казах,че се съмнявам в ТХО,преди това го мерих/мързеливата/с тестера-показва,че е ОК/но-нали!/.След това при вкл. приемник,окъсих Е и В на изходния-захранването се възстанови,дори и след махане на моста.След това сложих лампата и /все още без схема/се подведох...
Пак ти благодаря.Ще пробвам с нова 8140.
Приятна вечер!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Май 2004
Мнения: 15426
Местожителство: Обрулистан-гр.Сбърканбург

МнениеПуснато на: Съб Ное 18, 2006 22:10    Заглавие: Отговорете с цитат

много рядко гори баш това ТХО,направил съм много такива грундици (да не кажа голяма дума сигурно четирицифрено число им е бройката)
и за сумати време съм сменил 2 такива ТХОта и то и двете яко подпалени.
Дано да намериш чип,че напоследък е дефицитен,а Пулсатор му искат пари колкот струва целия телевизор.Бая се дискутира тая тема тука във форума,даже и доработки хора си играха да правят-драйверно стъпало с транзистор и траф-не те съветвам да правиш подобни-все пак драйверното стъпало оформя импулса на редовата и впоследствие може да имаш проблеми с горене на транзистора чат-пат ,а и работата е по-трудоемка.
Ако ли не намериш-пиши-трябва да имам някакви.
_________________
Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
helios
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 23 Апр 2005
Мнения: 2944
Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Нед Ное 19, 2006 12:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи,смених 8140 от друго шаси.Растера се появи,но изходния нагрява и изобр. се прорязва от хор. линий и започва да губи с-ция.Захр. на 8140 е 12в,на базата на крайния,честотата е" нормална",но самите импулси не са "чисти".Смених електролитите до 8140.В+ в дежурен е 160 ,в работен 145волта.Чува се и леко "църкане",вероятно от ТХО-то.Включих външно ТХО и крайния също загрявя/много бързо/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Май 2004
Мнения: 15426
Местожителство: Обрулистан-гр.Сбърканбург

МнениеПуснато на: Нед Ное 19, 2006 17:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи дотук познах повредата-хубаво е обаче чипа да е нов,като го сменяш-първо защото много често дефектира-едва ли не всеки втори Grundig е с гръмнал 8140 и второ защото при свалянето поради прегряване се скапва заради особеното му захващане.Моят съвет е да пробваш с друг чип от шаси или нов.
Аз винаги слагам нов щото съм брал същите ядове като тебе-свалям го от работещо шаси и само от прегряването той вече не бачка.
Масите си му ги запоил всичките нали?
За всеки случай прехвърли TDA2579 в платката на МЧУ но едва ли е в нея проблема.Според мене просто си махнал стария нетръгващ чип и вместо него си сложил друг,който тръгва но изкарва кофти импулс и прегрява транзистора.
_________________
Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!


Последната промяна е направена от Bojilov на Сря Юли 16, 2008 22:01; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Потърси "GRUNDIG ST 63-560 text" в магазин за електроника Pulsator.bg : БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 90 лв.

Покажи мнения от преди:   
Потърси "GRUNDIG ST 63-560 text" в Интернет



Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети