Форум за електроника Форуми Форум за електроника

Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Service Manual Search :   Enhanced by: Jabse.com : българската търсачка
JVC AV-K14T
Иди на страница 1, 2  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
saaemo
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 30 Мар 2005
Мнения: 213
Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Вто Юли 25, 2006 11:01    Заглавие: JVC AV-K14T Отговорете с цитат

Здравейте търся сигурен бин за този тв или жокерче проблема е следния:захр. на лампа работи ок и всички напрежения са в норма има импулси на базата на т-ра за тхо,когато закача тхо захр. се опитва се на импулси да тръгне разкачих всички вторични на тхо пак така или е тхо или бина се е скапал.., а и моля за инфо за тхо-то аналог на HR или китайче ориг.номера са:
QQH0020-001
0141952
JMT
БЛАГОДАРЯ
_________________
Докато губиш нещо, не се знае какво печелиш Smile
Поздрави Емо
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Yahoo Messenger
antonkolev
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 23 Яну 2005
Мнения: 503
Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Вто Юли 25, 2006 12:04    Заглавие: Отговорете с цитат

няма да е от бина,имаш някьде товар в хоризонталната развивка,ако е тхо-то незнам дали има аналог,тьрси като оригинален номер
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 04 Фев 2005
Мнения: 3010
Местожителство: Асеновград

[download attachment]
МнениеПуснато на: Вто Юли 25, 2006 12:31    Заглавие: Отговорете с цитат

мога да помогна евентуално с бин,а кое е шасито
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
saaemo
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 30 Мар 2005
Мнения: 213
Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Вто Юли 25, 2006 13:49    Заглавие: Отговорете с цитат

zapad написа:
мога да помогна евентуално с бин,а кое е шасито

шаси не зная никаде не виждам нищо което да ми прилича на номер на шаси и твоя дъмп е от нета с него не тръгва аз за това писах сигурен работещ т.е. свалян лично от някой от работещ тв. и това за оригиналното тхо пак не върши работа 93в??!! луда работа
благодаря
_________________
Докато губиш нещо, не се знае какво печелиш Smile
Поздрави Емо
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Yahoo Messenger
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 10 Окт 2004
Мнения: 3606
Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Вто Юли 25, 2006 14:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Смени ли кварца (500) на генератора?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
saaemo
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 30 Мар 2005
Мнения: 213
Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Сря Юли 26, 2006 10:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Tokio написа:
Смени ли кварца (500) на генератора?

вероятно бъркаш модела тук няма кварц 500кHz има един на 16,2 MHz но нямам такав да сложа а и не мисля да е от не го имал съм случай от кофти импулс да се държи така, но сега импулса е перфектен смемях и т-ра за всеки случай пак така проверих и смених 7805,7809,7812 ,не зная какво става няколко колеги казват че не е възможно да е тхо ама всичко на там иде приемам идеи всякакви
_________________
Докато губиш нещо, не се знае какво печелиш Smile
Поздрави Емо
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Yahoo Messenger
GOSHO
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 08 Яну 2004
Мнения: 1453
Местожителство: Варна - с.Тополи

[download attachment]
МнениеПуснато на: Сря Юли 26, 2006 10:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето един бин за JVC-AV-K21TR2 .А с какви ИС е ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
saaemo
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 30 Мар 2005
Мнения: 213
Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Сря Юли 26, 2006 10:34    Заглавие: Отговорете с цитат

GOSHO написа:
Ето един бин за JVC-AV-K21TR2 .А с какви ИС е ?

M37212M6-112SP
24C04
STRF6653
TB1226BN
LA7840
AN5265
_________________
Докато губиш нещо, не се знае какво печелиш Smile
Поздрави Емо
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Yahoo Messenger
saaemo
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 30 Мар 2005
Мнения: 213
Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Сря Юли 26, 2006 11:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Tака колеги нека ви разкажа относно автоголовете и последиците от тях... Very Happy
Значи на лампа 40w има импулси за тхо и напреженията след:
7809 7805 7812 са 8,9v 4,89v 11.8v сменявам стабилизаторите като 7805 и 7812 слагам нови а 7809 имах на масата и го слагам него като преди това на токоизправитела му пускам 12v и той пуска 9v значи е ОК е да но точно тук дойде автогола под товар не работи,четох по руски форуми ..7809 та 7809,взех нов слагам го и тв-то тръгва слагам оригиналния AN7809F не тръгва и така поне 5 пъти за да съм сигурен че е от него на токизправител без товар пуска 8,2v явно вече напално се е скапал.
Вторият автогол тв-то вече работи , като съм върнал 7812 и7805 оргиналните ,но цветовете му не са реални едни розови зелени както става на търново когато не му захапе правилно декодера, и периодично се разваля изображението както е когато леко мърда варикапното за 2мин.7805 става много горещ и пуска 4.6v при 9,3v на входа му,слагам нов (UTC LM7805 JBPD0A) пуска 5,03V след 1мин. работа той става от 5,03v на 4,7v и ефекта е както по-горе описаното...
в края ма крайщата с друг отново нов 7805 който наистина работи всичко е ок благодаря за помоща на всички ....
не ползвайте стари елементи ,а новите са ментета е идете работете...
ЛЕК И ДОХОДЕН НА ВСИЧКИ
_________________
Докато губиш нещо, не се знае какво печелиш Smile
Поздрави Емо
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Yahoo Messenger
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 03 Фев 2006
Мнения: 3738
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юли 26, 2006 12:08    Заглавие: Отговорете с цитат

И за да кажа две думи като на всяка манджа мерудия.Винаги ми е било чудно като се пристъпи към ремонта на трлевизора защо се акцентира върху програмирането:бин фаил,серв.режим и т. н. а не се започва с прозаичните неща:захранване и т.н.Като започне темата така и всички тръгват да търсят бин фаилове-виж постовете по горе.На мен ли ми се случва така,че много рядко проблема е бил в програмирането,нещото с което аз винаги се занимавам накрая когато всичко друго е изчерпано.Може и да не съм прав.Лека работа на всички.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Потърси "JVC AV-K14T" в магазин за електроника Pulsator.bg : БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 90 лв.

Покажи мнения от преди:   
Потърси "JVC AV-K14T" в Интернет



Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети