Форум за електроника Форуми Форум за електроника

Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Service Manual Search :   Enhanced by: Jabse.com : българската търсачка
suzika SX9213 - проблем със вертикална синхронизация

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bonano2
Нов потребител
Нов потребител


Регистриран на: 20 Апр 2006
Мнения: 4

МнениеПуснато на: Сря Апр 26, 2006 19:02    Заглавие: suzika SX9213 - проблем със вертикална синхронизация Отговорете с цитат

Състава на тв-то е слдния:
импулсно захранване с 2SD1545, AN5601K ,AN5633K ,MN15245 ,AN5521
TBA820M
Всичко е наред с изключение на това че се губи синхронизацията на редовете на почти всички програми и най-вече на светлите тонове на картината.Казаха ми да проверя захранване на AN5601K и действително е по-малко от 12в, но подадох от страничен източник и пак същия проблем.Моля за съдействие.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 01 Окт 2004
Мнения: 4293
Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Сря Апр 26, 2006 20:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами първо почни от стандартната процедура а тя е смяна на електролити в захранването и на тия след ТХОто.
_________________
В един цирк играем и номерата си ги знаем...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
velo
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 08 Апр 2006
Мнения: 794
Местожителство: dimitrovgrad

МнениеПуснато на: Сря Апр 26, 2006 20:59    Заглавие: Re: suzika SX9213 - проблем със вертикална синхронизация Отговорете с цитат

Абе колега в краина сметка по редове или по кадри ти е проблема?Уто4ни се за да ти помогнем:))))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Апр 2004
Мнения: 1876
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Апр 26, 2006 21:15    Заглавие: Отговорете с цитат

А някой да ти е подсказал да погледнеш има ли ги импулсите към 37крак на an5601 или ?
_________________
Иво Банов
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bonano2
Нов потребител
Нов потребител


Регистриран на: 20 Апр 2006
Мнения: 4

МнениеПуснато на: Чет Апр 27, 2006 12:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Вело, проблема е само по редове.......
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 03 Фев 2006
Мнения: 3738
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Апр 27, 2006 12:49    Заглавие: Отговорете с цитат

На 42 крак има един кондензатор 33mf смени ли го ,и колко волта е захранването на този 42 крак.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bonano2
Нов потребител
Нов потребител


Регистриран на: 20 Апр 2006
Мнения: 4

МнениеПуснато на: Чет Апр 27, 2006 13:05    Заглавие: Отговорете с цитат

не сам го сменил още като стана от компа ще се захвана за работа:))))))
а захранването на 42 е 8,5в
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bonano2
Нов потребител
Нов потребител


Регистриран на: 20 Апр 2006
Мнения: 4

МнениеПуснато на: Пет Апр 28, 2006 10:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Еи хора този телевизор ме измъчи Evil or Very Mad
Смених кондензаторите ама няма оправия, пък такъв проблем не сам срещал и незнам Embarassed ........просто не ми се мисли за нов ан5601.......
някви други съвети?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Май 2004
Мнения: 15426
Местожителство: Обрулистан-гр.Сбърканбург

МнениеПуснато на: Пет Апр 28, 2006 14:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
suzika SX9213 - проблем със ВЕРТИКАЛНА синхронизация

Цитат:
проблема е само по редове.......


Цитат:
губи синхронизацията на редовете

Ей за тва те пита човека,в крайна сметка се разбра,но бъркаш понятията-при малък проблем с редовата синхронизация първо ще попремятква настрани и ще се кани да прави черга,а при по-голямо изместване на честотата-ще си направи черга.
При проблем с Вертикалната синхронизация-ще мята по кадри-нещо съвсем различно от това което описваш!
_________________
Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Потърси "suzika SX9213 - проблем със вертикална синхронизация" в магазин за електроника Pulsator.bg : БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 90 лв.

Покажи мнения от преди:   
Потърси "suzika SX9213 - проблем със вертикална синхронизация" в Интернет



Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети