Форум за електроника Форуми Форум за електроника

Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Service Manual Search :   Enhanced by: Jabse.com : българската търсачка
Проблем с TV-Crown CTV1441 TXT SI

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
leotrop
Нов потребител
Нов потребител


Регистриран на: 18 Авг 2004
Мнения: 15
Местожителство: Сливен

МнениеПуснато на: Сря Апр 26, 2006 15:17    Заглавие: Проблем с TV-Crown CTV1441 TXT SI Отговорете с цитат

Здравейте !!!
Проблема с това телевизорче е следния - стои в стенд бай режим и при подаване на комада от ПДУ-то за момент светодиода на предния панел става зелен и след това пак червен, от бутоните на предния панел въобще не се задейства.
Шасито е 11АК36А8 измерил съв всички напрежения в захранването всички са нормални с изключение на В+ което се подава на 3-ти крак на ТХО-то и през него на Q602 по схемата гледам че трябва да е 150V а при мен е 116V.Откачах Q602 да не би крайното стъпало да товари нещо но не е от него. Къде да търся проблема според вас.

Благодаря предварително !!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dima
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 04 Май 2003
Мнения: 6452
Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Сря Апр 26, 2006 15:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Малко се съмнявам,че трябва да е 150,това от къде го разбрахте.Сменихте ли за проба кондезатора на +В,отиват ли имппулси на хоризонталния транзистор,без него какво ства,появяват ли се замалко вторични?Памет пробвана ли е?
_________________
Димитър
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 03 Фев 2006
Мнения: 3738
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Апр 26, 2006 15:33    Заглавие: Отговорете с цитат

По този въпрос за това шаси е написано много.Разгледаите с търсачката разните възможности и ако не се справите ща помагам.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
leotrop
Нов потребител
Нов потребител


Регистриран на: 18 Авг 2004
Мнения: 15
Местожителство: Сливен

МнениеПуснато на: Сря Апр 26, 2006 15:38    Заглавие: Отговорете с цитат

В схемата така пише че на 3-ти крак на ТХО-то където е В+ 150V ,Кондензатор не съм сменял без транзистор положението е същото за момент светва зелено и после пак червено памет не съм пробвал ако имате дъмп на паметта ще ви помоля да ми я пратите на pip9@abv.bg
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dima
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 04 Май 2003
Мнения: 6452
Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Сря Апр 26, 2006 15:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Изпращам Ви няколко,но първо пробвайте кондезатора и не написахте идват ли импулси на базата на крайния.
_________________
Димитър
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Потърси "Проблем с TV-Crown CTV1441 TXT SI" в магазин за електроника Pulsator.bg : БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 90 лв.

Покажи мнения от преди:   
Потърси "Проблем с TV-Crown CTV1441 TXT SI" в Интернет



Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети