Форум за електроника Форуми Форум за електроника

Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Service Manual Search :   Enhanced by: Jabse.com : българската търсачка
vestel 11ak36 няма образ
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
remi
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 05 Мар 2004
Мнения: 186
Местожителство: ruse

МнениеПуснато на: Сря Юли 14, 2004 18:09    Заглавие: vestel 11ak36 няма образ Отговорете с цитат

захранването работи нормално.напреженията нормални.телевизора не пали.ТХО-то не сработва.на базата на BU808DFI има нормални импулси.проверил съм всички товари за късо, но са о.к. памет проверена.тхо-то просто не сработва.дайте идеи.благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
GOSHO
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 08 Яну 2004
Мнения: 1453
Местожителство: Варна - с.Тополи

МнениеПуснато на: Сря Юли 14, 2004 19:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен ако имаш нормални импулси и захранване на BU808(и той е здрав) трябва да излезе високо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
remi
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 05 Мар 2004
Мнения: 186
Местожителство: ruse

МнениеПуснато на: Чет Юли 15, 2004 7:22    Заглавие: Отговорете с цитат

и според мен е така.дублирах го за всеки случай, но ефекта е същия.в сервизен бюлетин се казва, че може да е от D409, през който минава импулса за драйверния тр-р STX112.Той е дарлингтон.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
omegata
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 06 Юли 2004
Мнения: 544
Местожителство: gabrovo

МнениеПуснато на: Чет Юли 15, 2004 8:30    Заглавие: Отговорете с цитат

вчера имах същия случай със altus шаси 12.1 bu508 мериш го за здрав има си захранване а иначе го няма никакъв като черна дупка на платката смених го и всичко си тръгна
пак така имах пак на подобно шаси пак на altus транзистора преди драйверния той пък тръгваше като закача сондата на колектора и след това караше по 1 - 2 часа и пак спираше сменяй транзисторите прекъсват това е което мога да ти кажа
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
БАЛДУИН ЛЕФТЕРОВ
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 18 Юни 2003
Мнения: 225
Местожителство: Разград

МнениеПуснато на: Пет Юли 16, 2004 7:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Смени С 820-47mF/160 V,той най често изсъхва и ТВ-то не тръгва.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kip
Активен потребител
Активен потребител


Регистриран на: 03 Юни 2004
Мнения: 74
Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Юли 16, 2004 8:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Телевизора с STV 2249C ли е ?
Преди седмица имах същия дефект?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
remi
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 05 Мар 2004
Мнения: 186
Местожителство: ruse

МнениеПуснато на: Съб Юли 17, 2004 11:19    Заглавие: Отговорете с цитат

смених кондензатора но ефект няма.с STV2248 е реализиран.с осцилоскопа наблюдавам, като се включи и подава импулси към STX112, обаче след него нещата се объркват.на базата на BU808 амплитудата е малка и той не сработва.проверил съм всички елементи.откачих видеоусилватели, вертикално, въобще всички евентуални товари.всички резистори и пр.съмненията са ми за ТХО или stv2248.в сервизен бюлетин се казва за същия дефект и C607.но уви.дайте други идеи.аз направо се изчерпах.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 19 Мар 2004
Мнения: 1704
Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Съб Юли 17, 2004 20:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам същия проблем от днес и се назрях на STX112 но в понеделник ще го боря пак ,ако имаш подходящ транзистор го смени ни имай впредвит че това е дарлингтон
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 22 Апр 2004
Мнения: 2767
Местожителство: Пловдив Skype - Noel1960

МнениеПуснато на: Съб Юли 17, 2004 21:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Провери веригата от 8 кр на ТХО-то , D608 , R632. От там се взимат импулсите за фазово сравняване .Същите са и за защита.Възможно е да вдига високо но всичко това става за много кратко време и не се разбира. След няколко последователни пускания с малка пауза между тях разреди кинескопа и предполагам че ще се появи искра макар и малка.Mожеш да намалиш стойноста на R620 но рискуваш да изгори транзистора.Имах такъв случай и се оказа дефектно ТХО.
Все пак това са предположения но не пречи да се проверят Smile
Успех!
_________________
Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
EUROFIX
Активен потребител
Активен потребител


Регистриран на: 03 Май 2004
Мнения: 76
Местожителство: V.TARNOVO

МнениеПуснато на: Съб Юли 17, 2004 23:35    Заглавие: HI HI Отговорете с цитат

100 PROCENTA E STV 2249C
CHESTO MI SE E SSLUCHVAL TOZI DEFEKT
V VESTEL, CROWN ITN
NASKORO V NOVATA MI BAZA NA P-SERVIZ IMAH SASTIJAT PROBLEM
STV-TO GO KUPIH ZA OKOLO 23 LEVA
_________________
HI
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Потърси "vestel 11ak36 няма образ" в магазин за електроника Pulsator.bg : БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 90 лв.

Покажи мнения от преди:   
Потърси "vestel 11ak36 няма образ" в Интернет



Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 1 от 4

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети