Форум за електроника Форуми Форум за електроника

Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Service Manual Search :   Enhanced by: Jabse.com : българската търсачка
60 W MOSFET
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
SlowDead
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 04 Фев 2006
Мнения: 166
Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Фев 14, 2006 19:56    Заглавие: 60 W MOSFET Отговорете с цитат

http://7up.hit.bg/amp60.htm
И аз реших да направя въпросната схема тъй-като имам едно трафче което само сабира прах ... но имам малко проблем с нея ...
Крайните транзистори са ми IRF640 IRF9640 .. но при ниско входно много криви у-теля и свири с кофти раздран звук !
Когато усиля входния сигнал свири по-добре но явно нещо не е както трябва ..
Тук ще напиша стоиностите на всеки кондензатор тъй-като мисля че проблема е в някои от тях
C1 = 470nF/50V
C2 = 220pF/50V
C3 = 47uF/50V
C4 = 10uF/16V
C5 = 47uF/50V
C6 = 100nF/50V
C7 = 100nF/50V
Може ли проблема да е в крайните !?
2 канала направих и 2-та са така ! Smile


Последната промяна е направена от SlowDead на Вто Фев 14, 2006 20:12; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 07 Яну 2004
Мнения: 6902
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Фев 14, 2006 20:10    Заглавие: Отговорете с цитат

А началния ток през крайните тр-ри колко ти е ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
SlowDead
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 04 Фев 2006
Мнения: 166
Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Фев 14, 2006 20:12    Заглавие: Отговорете с цитат

97мА
Като мърдам тримера не се променя
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 26 Авг 2004
Мнения: 1468
Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Фев 14, 2006 20:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Търси отговора тук http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=14963&topicshow=%EF%EE%EC%EE%F9%20%E7%E0%20%F3%F1%E8%EB%E2%E0%F2%E5%EB
Питащият така и не пожела да сподели как е решил проблема.
_________________
home studio
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Yahoo Messenger
SlowDead
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 04 Фев 2006
Мнения: 166
Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Фев 14, 2006 20:23    Заглавие: Отговорете с цитат

моя грешка .. сега пак измерих тока на покои и ми показа 9,7 .. явно вчера ми се е спяло и съм се объркал...
Интересно ми е защо когато мърдам тримера не се променя тока на покои ?!?!? Smile
И да отбележя че захранването ми е +-35Волта
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 15 Авг 2005
Мнения: 2792
Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Вто Фев 14, 2006 20:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Тока ти на покой е много малък!Виж какво става там и го докарай на 80-100mA.Провери Т3 и нещата окло него.За всеки случаи провери и Т4.Не зная какви тримери си сложил,ако са стари,може и от тях да е.
_________________
Не е важно кой си,а колко струваш!

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
SlowDead
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 04 Фев 2006
Мнения: 166
Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Фев 14, 2006 20:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix написа:
Тока ти на покой е много малък!Виж какво става там и го докарай на 80-100mA.Провери Т3 и нещата окло него.За всеки случаи провери и Т4.Не зная какви тримери си сложил,ако са стари,може и от тях да е.

Тримерите са нови хоризонтални едни белички .. мерих ги 2к2 са .. сега ще видя транзистора но е този модел които е показах на схемата ! Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 07 Яну 2004
Мнения: 6902
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Фев 14, 2006 21:11    Заглавие: Отговорете с цитат

1.Ами тогава транзисторите ти са с различно прагово напрежение от оригиналните ,по-високо най вероятно. Виж напрежението между двата гейта дали се изменя и в какви граници и промени делителя в базата на транзистора да се увеличи ,внимавай да не прекъснеш веригата ,че може да опукаш крайните. Сега проверих ,праговото и на двата вида транзистори е 4 волта максимално ,значи предположението 1 отпада ,ако си изпълнил правилно схемата трябва да се регулира в достатъчни граници ,напрежението върху Т3 ,докъм 6-8 волта ,ако не става- нещо имаш сбъркано!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 18 Авг 2003
Мнения: 306
Местожителство: Stara Zagora

МнениеПуснато на: Сря Фев 15, 2006 12:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Самата картинка на схемата малко не е й добро качеството и е възможно някой от връзките да не се виждат добре. Относно елементите за тях грешка не ми се вижда да има. Платките ти ли си си ги правил, виж ги добре там да не си объркал нещо дребно дето ти прави мизерийте. Сигурно си използвал проверени части макар и нови щом като и 2-та канала са проблемни. Прецизни тримери ли си ползвал, ако не то опитай с тях Колко ти е офсета на изхода?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
SlowDead
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 04 Фев 2006
Мнения: 166
Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Фев 15, 2006 14:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Платката е моя да... но сега направих по-добра версия и ще залепя сичко на новата.. дано тръгне... бях объркал пиновете на 547 (с Протел я правих) и бях разменил база колектор ... сега го поправих и новата платка стана перфектна ! (и без това старата не ми харесваше особенно :П
Ще я налепя до 3-4 часа ... сега се ецва и ще ви кажа какво е станало !
Ако тръгне ще я кача тука които иска да тегли .. става за метода с принтера !! Smile
Някои път и такива тъпи на пръв поглед гафове стават :П
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Потърси "60 W MOSFET" в магазин за електроника Pulsator.bg : БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 90 лв.

Покажи мнения от преди:   
Потърси "60 W MOSFET" в Интернет



Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети