Форум за електроника Форуми Форум за електроника

Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Service Manual Search :   Enhanced by: Jabse.com : българската търсачка
Проблем с Grundig CUC 5361

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
marin_bonchev
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 30 Мар 2005
Мнения: 1013

МнениеПуснато на: Вто Фев 14, 2006 17:41    Заглавие: Проблем с Grundig CUC 5361 Отговорете с цитат

Телевизора Grundig CUC 5361. Беше повредено захранването но в момента вече е добре и работи на лампа.Обаче като включа високото се появява сив екран с обратния ход по кадри и звук на предаване.От горе надолу започва да се движи една сдвоена хоризонтална линия.След малко се появява силен брум в говорителя/като от електрожен/ и възглавници от ляво и отдясно.Напрежението пада от 150 волта на 134 волта и ако не изключа телевизора след известно време той преминава в стенбай.
Насочете ме къде да търся такава повреда.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Апр 2004
Мнения: 1876
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Фев 14, 2006 18:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Вторичните напрежения от ТХО 200,45,16 в. добре ли се държат?Мери ускоряващото и напиши как са.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
marin_bonchev
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 30 Мар 2005
Мнения: 1013

МнениеПуснато на: Вто Фев 14, 2006 20:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Изглежда има нещо в ускоряващото напрежениеG2.Като го меря показва 250 волта и в момента когато го меря брума изчезва и консумацията на ток намалява значително и се явява звука. Щом махна уреда се появява пак брума и консумацията на ток се увеличава и всичко се повтаря както е описано преди това.А на 350 волтовия кондензатор на платката на кинескопа С793 има 10 волта.
Утре ще поровя там да видя какво ще излезе.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
evgevg
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 11 Юни 2005
Мнения: 1128
Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Вто Фев 14, 2006 20:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако не са С792 или С793 остава ТЕА5101 но първо си премери трите диода-1N4148. Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
marin_bonchev
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 30 Мар 2005
Мнения: 1013

МнениеПуснато на: Вто Фев 14, 2006 21:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Оказа се че Т 721 е окъсил емитер база и след него няма 220 волта.
Утре ще го сменям но сигурно има и друга повреда около ускоряващото.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
yugo
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 01 Дек 2005
Мнения: 191
Местожителство: shumen

МнениеПуснато на: Вто Фев 14, 2006 22:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами сигурно имаш и някой прекъснал малоомен резистор във веригата на 200в.Порови още малко.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
marin_bonchev
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 30 Мар 2005
Мнения: 1013

МнениеПуснато на: Съб Фев 18, 2006 19:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Снабдих се с този транзистор и го смених.Предаването се появи с цветове.Звука е добър.Остана обаче една светла ХОРИЗОНТАЛНА линия с широчина около 0,5 см и по две тънки тъмни близко до нея отгоре и отдолу и те стоят на едно място на една висояина на 2/3 от височината на екрана.Как да ги отстраня
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
helios
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 23 Апр 2005
Мнения: 2944
Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Нед Фев 19, 2006 17:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Електролити на В+?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Потърси "Проблем с Grundig CUC 5361" в магазин за електроника Pulsator.bg : БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 90 лв.

Покажи мнения от преди:   
Потърси "Проблем с Grundig CUC 5361" в Интернет



Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети