Форум за електроника
|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2005 17:00 Заглавие: UPS -акумулатори ?? какъв живот имат? |
|
|
UPS-a е китаец , 1000 VA , окомплектован с две батерии 12v/7Ah.
Смених му крайните транзистори /топлинен пробив/ .
При теста се държи нормално , защитите по ток и понижено входно напрежение сработват.
В акумулаторите обаче нямаше никой.
Държах го включен три дни, сега тръгва но ме съмнява как ще се държи на сериозно натоварване.
Нормално ли е за 3 години да си заминат акумулаторите?
Клиента каза че е държан на склад около 3 месеца.
За толкова време ме съмнява да са паднали батериите от саморазряд.
Споделете опит , дали пък не са ментета акумулаторите?
И последно , от къде да купя свежи акумулатори, на повечето места залежават с години
Благодаря предварително. _________________ колкото повече , толкова повече |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2005 17:34 Заглавие: |
|
|
За 3 месеца акумулаторите трудно ще се скапят.По принцип такива има във всяка фирма за алармени системи.За София веднага се сещам за ИНСАС-вносители са и цените са много добри.Тел.8326 001,ул.Цар Симеон 200.Хубавите акумулатори-маркови-обаче са много скъпи-справка-каталога на КОНРАД.От личен опит знам,че PANASONIC правят страхотни акумулатори от този тип.Аз самият вадих такива от UPS,който беше на 8(осем) години и те все още-вече четвърта година си работят.Та за китайските-повечето карат около и над 5 години при правилен зарядРазбира се,попадал съм и на боклуци,но за щастие много рядко. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2005 18:59 Заглавие: |
|
|
Имал съм случай на акумулаторна батерия, която не е изкарала повече от две години. Така, че има вероятност за трите години на експлоатация. Ако можеш да измериш с какъв ток се зарежда самата батерия, за да видиш дали зареждането им е нормално. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 12, 2005 11:58 Заглавие: |
|
|
| Там някъде карат 3-5 години. И ако е за 24 волта единия ако ти е издъхнал то почти нямаш UPS. |
|
|
 |
georgie Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 13:14 Заглавие: |
|
|
Здравейте,прави ми впечатление че акумулаторите са 7амперчаса.На не китайските юпиеси обикновенно на 1000ва слагат поне 17ah батерии.Ако си струва ups-а вземи си акумулатори с гаранция.Италианските са добри."Siamm"със 18 месеца гар. и са под 80 лева .Успех.Слагам такива и съм доволен. _________________ ХУБАВИТЕ НЕЩА СТАВАТ БАВНО |
|
|
 |
THX Активен потребител

Регистриран на: 10 Окт 2005 Мнения: 59 Местожителство: Варна, Вл-вово, 50
|
Пуснато на: Пет Дек 16, 2005 22:56 Заглавие: |
|
|
Ами какво да ти кажа? Преди да сглобят UPS-ите не се знае колко време са стояли акумулаторите. А за около 3 години е нормално да сменяш акумулатори. Просто самия ти UPS харчи никак малко ампери от тези мижави акумулаторчета. Моя UPS сега работи на 66A/h които не е сменян от доста дълго. Но също много важно е да следиш напрежението и плътността на електролита. Това не ми харесва на малките акумулатори е че не можеш да измериш плътността.  _________________ Athlon 64 X2 4000+, Asus M2N SLI DELUXE, 2x1GB DDR2 @800MHz PQI, ATi Sapphire HD5750 1GB, Seagate 80GB SATA II 2MB, SAMSUNG 500GB SATA II 16MB, 400W PNF |
|
|
 |
zizitop Гост
|
Пуснато на: Нед Дек 25, 2005 20:39 Заглавие: кои са хубави... |
|
|
| Основно са два видовете акумулатори: технология AGM и Gel. Първите са масовите - всички фирми ги правят и производителя им дава 4 години живот. Вече качеството зависи от фирмата (гледай по горе). Вторите са с около 30 % по скъпи, но "живеят" над 6 години. Аз имам опит с над 10г.! Поизвежда ги Sonenshine, а в БГ ги продава Марпекс. |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 25, 2005 20:56 Заглавие: ---- |
|
|
дай моля някакви телефони на тази фирма  |
|
|
 |
zizitop Гост
|
Пуснато на: Нед Дек 25, 2005 21:58 Заглавие: |
|
|
www.marpex.bg
400 58 40
Марпекс ООД ...
бул. Черни връх №43
1407 София
Тел: 02 400 5840; 964 0840
Факс: 02 964 0861
E-mail: office@marpex.bg |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 25, 2005 22:01 Заглавие: ----- |
|
|
благодаря ти  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
| Приятели на forum.eshop.bg | |
|
|
Welcome to the bulgarian electronics professionals forum. Discuss anything about electronic equipment repair, measuring and
test equipment, service equipment (oscilloscope, pc oscilloscope, pda oscilloscope, digital oscilloscope, usb oscilloscope,
digital multimeter, analog multimeter, soldering stations, desoldering tools) by different manufacturers (Fluke,
Wavetek, Tekronix). Get help in finding any schematic or service manual for lcd tv, hdtv, vcr, oscilloscope, multimeter,
crt monitor, lcd monitor, dvd, audio systems, office machines etc. or cable, connector or adapter pinout.
Search the rich database of repair information.
|
|
|
|