Форум за електроника Форуми Форум за електроника

Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Service Manual Search :   Enhanced by: Jabse.com : българската търсачка
FUNAI TV-2000A MK6 НЕ ВКЛЮЧВА ОТ ДИСТАНЦИОННОТО
Иди на страница 1, 2  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост






МнениеПуснато на: Пет Юни 11, 2004 11:48    Заглавие: FUNAI TV-2000A MK6 НЕ ВКЛЮЧВА ОТ ДИСТАНЦИОННОТО Отговорете с цитат

FUNAI TV-2000A MK6 - НЕ ВКЛЮЧВА ОТ ДИСТАНЦИОННОТО.
В ЕДИН РУСКИ САЙТ БЯХА ПОСОЧЕНИ НЯКОИ ТИПИЧНИ ПОВРЕДИ И НАЧИНИ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО ИМ, НО ТОВА КОЕТО ОПИТАХ НЕ СТАНА(ПОДМЕНИХ C344). ДРУГ ДЕФЕКТ ПАК НА СЪЩАТА МАРКА - ТЕЛЕВИЗОРЪТ ПРИ ПЪРВОНАЧАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ СЕ УСТАНОВЯВА
В РЕЖИМ AV, А ПРИ ПОВТОРНО НАТИСКАНЕ НА БУТОНА ЗА СМЯНА НА КАНАЛИТЕ СЕ ВКЛЮЧВА .ТУК СМЕНЯХ C516 220uF 6,3V(ПАК ПО ГОРНИТЕ ПРЕПОРЪКИ , НО ПАК НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНИ). МОЛЯ АКО НА НЯКОЙ "МУ Е МРЯЛО" Т. Е. ИМАЛ Е СЪЩИЯ ДЕФЕКТ ТО НЕКА ДА ПОДСКАЖЕ!!!
Б Л А Г О Д А Р Я В И ! ! !
Върнете се в началото
Гост






МнениеПуснато на: Чет Юни 17, 2004 14:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Има един транзистор в обратната връзка след оптрона, който загрява и си променя параметрите.Ще го познаеш по променения цвят на платката.
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Фев 2004
Мнения: 4939

МнениеПуснато на: Чет Юни 17, 2004 19:03    Заглавие: Re: FUNAI TV-2000A MK6 НЕ ВКЛЮЧВА ОТ ДИСТАНЦИОННОТО Отговорете с цитат

Anonymous написа:
FUNAI TV-2000A MK6 ТЕЛЕВИЗОРЪТ ПРИ ПЪРВОНАЧАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ СЕ УСТАНОВЯВА
В РЕЖИМ AV, А ПРИ ПОВТОРНО НАТИСКАНЕ НА БУТОНА ЗА СМЯНА НА КАНАЛИТЕ СЕ ВКЛЮЧВА .ТУК СМЕНЯХ C516 220uF 6,3V(ПАК ПО ГОРНИТЕ ПРЕПОРЪКИ , НО ПАК НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНИ). МОЛЯ АКО НА НЯКОЙ "МУ Е МРЯЛО" Т. Е. ИМАЛ Е СЪЩИЯ ДЕФЕКТ ТО НЕКА ДА ПОДСКАЖЕ!!!
Б Л А Г О Д А Р Я В И ! ! !

Това ми напомня за процесора!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Яну 2004
Мнения: 2264
Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Чет Юни 17, 2004 19:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Темата ти е за раздел ремонти но щом сте почнали тук можеш без разпояване да нагрееш процесора за 30 40 секунди под пламъка на запалка за цигари като плъзгаш огъня по дължината му. След това го остави да истине измии го със спирт и би трябвало да има подобрения. Успех.
_________________
СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост






МнениеПуснато на: Пет Юни 18, 2004 12:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Препоръчвам да се замени транзистор Q504 2SB698 с 2SA966 или BC640. Това със запалката някаква лоша шега ли е?
Върнете се в началото
GOSHO
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 08 Яну 2004
Мнения: 1453
Местожителство: Варна - с.Тополи

МнениеПуснато на: Пет Юни 18, 2004 13:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Това със запалката изобщо не е шега изпробвано е многократно Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
cec
Активен потребител
Активен потребител


Регистриран на: 06 Юни 2004
Мнения: 59

МнениеПуснато на: Вто Юни 29, 2004 18:57    Заглавие: реплика Отговорете с цитат

На мястото на Q504 намерих поставен 2T6821. Същият бе исправен.Подмених го с BC640, но резултат няма. При включване с дистанционното отново премигва светодиодът и се чува лек пукот, сиреч опитва се да включи, но не успява. Това ме навежда на мисъл че напрежението на Stby на оптрона и на процесора е нормално и без да го меря.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 22 Фев 2003
Мнения: 13203

МнениеПуснато на: Вто Юни 29, 2004 19:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Огледай все пак оптрона и чаркалака около него. А най-добре го смени! И пробвай с няколко различни! Този там е малко чешит Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 19 Мар 2004
Мнения: 1704
Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Сря Юни 30, 2004 16:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма смисъл да пипа оптрона Фуная си държи 115 V и във дежурен режим при него се спират генерациите на CXA 1213 и при положение че тръгва от лицевата клавиатура значи нещо става около процесора или приемника
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
cec
Активен потребител
Активен потребител


Регистриран на: 06 Юни 2004
Мнения: 59

МнениеПуснато на: Пон Юли 26, 2004 22:23    Заглавие: продължение Отговорете с цитат

Здравейте приятели! Нещо ново, което открих за Фуная, който не включва от дистанционното. Когато работи и го изключа от мрежата, а след това го включа той тръгва на канала на който е бил изключен.
Ето това ако може нещо да Ви насочи?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Потърси "FUNAI TV-2000A MK6 НЕ ВКЛЮЧВА ОТ ДИСТАНЦИОННОТО" в магазин за електроника Pulsator.bg : БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 90 лв.

Покажи мнения от преди:   
Потърси "FUNAI TV-2000A MK6 НЕ ВКЛЮЧВА ОТ ДИСТАНЦИОННОТО" в Интернет



Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети