Форум за електроника Форуми Форум за електроника

Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Service Manual Search :   Enhanced by: Jabse.com : българската търсачка
Sony KV-2553MT

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ratibor
Активен потребител
Активен потребител


Регистриран на: 01 Сеп 2005
Мнения: 61
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Ное 12, 2005 16:39    Заглавие: Sony KV-2553MT Отговорете с цитат

Здравейте колеги!
Днес се сблъсках с един странен дефектирал телевизор Sоny KV-2553MT. С видеотракта всичко е ок. Проблема е със звука. При включване от говорителите се чува едно средносилно изпукване (което го няма при нормално работеща бройка на същия модел). И звука не тръгва заедно с картината, както е редно по принцип. Всъщност, звука едвам се чува през говорителите, като че да е намален до минимум. След около 1-1,5 минути звука тръгва, като плавно се усилва. Това всъщност са последствията на дефекта в момента, а всичко започна с това, че ТВ-то не искаше да се угаси от дистанционното. При последвала проверка се установи, че батериите и пурта са напълно изправни. Помогна "твърдо" гасене от контакта. След престой от около 5-6 минути в угасено положение се повтори дефекта с отказване на изключване от пулта. След престой от 1 ден вече се включва и гаси нормално, но остана гореописания проблем. Очаквам помощ! Благодаря на всички предварително!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ratibor
Активен потребител
Активен потребител


Регистриран на: 01 Сеп 2005
Мнения: 61
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Ное 19, 2005 13:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Sad
Никой ли не може да помогне по въпроса?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
grishan
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 23 Мар 2005
Мнения: 747
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Ное 19, 2005 14:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж дали има звук по ниска от чинча ,ако и там няма най вероятно е ключа 4052.Схемата я има във файлообменника.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ratibor
Активен потребител
Активен потребител


Регистриран на: 01 Сеп 2005
Мнения: 61
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Ное 20, 2005 9:58    Заглавие: Проверих Отговорете с цитат

И по ниска от чинча ситуацията е същата - звука идва след 1-2 минути. Ще заменя 4052, както ме посъветва и ще доложа за резултатите Smile
Много благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ratibor
Активен потребител
Активен потребител


Регистриран на: 01 Сеп 2005
Мнения: 61
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Ное 27, 2005 21:33    Заглавие: Замених го 4052 - не помага особено... Отговорете с цитат

Замених го 4052. Нещата не се промениха особено много. Сего просто телевизора трябва да постои известно време (1-2 мин.) със щепсел в контакта в режим стенбай и се включва с нормално ниво на звука и без пукане. Нормално работи и след това, ако се гаси само в режим стенбай преди да е пуснат отново. Стига само да го извадя от контакта за повече от 10 мин и отново са му нужни 1-2 мин. за да вдигне звука до нормално ниво. Иначе всичко друго работи. Гаси се и се пуска също нормално.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
nik_69
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 17 Авг 2005
Мнения: 685

МнениеПуснато на: Нед Ное 27, 2005 22:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Пуснете си осцилоскопа и сменете малко кондензатори,огледайте и за спойки.
_________________
Nikolay Ivanov
Skype(nikolay6905)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Апр 2004
Мнения: 1876
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Ное 27, 2005 22:07    Заглавие: Отговорете с цитат

да не те подведа ,но май захранването на паметта се преработваше да се оправи
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Апр 2004
Мнения: 1876
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Ное 28, 2005 0:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Малко късно погледнах схемата на модела.Този тв. си е старичък затова мятай всичките електролити наред,но запроба можеда смениш паметта.Това което го написах в предния пост е за шаси BE3
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ratibor
Активен потребител
Активен потребител


Регистриран на: 01 Сеп 2005
Мнения: 61
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Дек 04, 2005 4:54    Заглавие: Отговорете с цитат

bamze
Коя точно памет визираш всъщност? Ако може, посочи обозначение по схемата, щом си я гледал.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Потърси "Sony KV-2553MT" в магазин за електроника Pulsator.bg : БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 90 лв.

Покажи мнения от преди:   
Потърси "Sony KV-2553MT" в Интернет



Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети