Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
ИванВас Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 29, 2005 22:16 Заглавие: Програма комп като осцилоскоп |
|
|
Искам да си ползвам компютъра като осцилоскоп.Някой може ли да ми даде някаква програма или да ме насо4и от къде да си изтегля.И също да ми кажете имали ризкове ако се мерят високи напрежения,и необходими ли са някакви приставки?Благодаря предварително. _________________ няма начин да няма начин |
|
Върнете се в началото |
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 29, 2005 22:40 Заглавие: |
|
|
През кой вход мислиш да вкарваш сигнала
Чел съм по руски сайтове за варианта със звуковата карта... даже го бях подкарал ама е много мизерен (ниска честота - <20кхц заради АЦП-то и много шумове). За такова нещо има софт. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ИванВас Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 29, 2005 23:49 Заглавие: |
|
|
Идея си нямам.Раз4итам някой да ме светне за кво става въпрос. _________________ няма начин да няма начин |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 1:22 Заглавие: |
|
|
лошото е че други аналогови входове няма на ПС-то, а както казах този определено не може да свърши хубава работа
четох навремето, преди да си купя аналогов осцилоскоп, за специализирани платки - много добри ...... ама и адски скъпи. Чувал съм че имало тука в БГ някакви сравнително евтини - около 50лв. ама не съм ги виждал никъде - май са като Дядо Мраз - всеки знае за тях ама не ги е виждал... _________________ Тодор Симеонов.
|
Върнете се в началото |
|
 |
iavor4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 7:45 Заглавие: |
|
|
недей човече! и на мен ми беше станало интересно и бях си играл с такава програма, обаче е пъъъълна скръб
Цитат: | лошото е че други аналогови входове няма на ПС-то... | за протокола - има, на джоистика ама все едно го няма
и аз чух по едно време за такива платки, но доколкото си спомням идеше реч за 12 MSPS или нещо от тоя сорт, което пак не е много кирия  _________________ Направи нещо идиотоустойчиво и те веднага ще създадат по-съвършен идиот |
|
Върнете се в началото |
|
 |
VancheS Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 8:42 Заглавие: |
|
|
Има хубава програма през LPT порта. На 486/166MHz ловеше някъде към 150kHz горна гранична честота (не съм я пробвал на новия ми комп). На по-як комп по-висока честота. Бях я свалил някъде по руските сайтове (в момента не мога да я открия из архивата). Програмата се запуска под ДОС и е само за цифрови сигнали. Може и да записваш сигнала във файл. Рискове, колкото щеш. Достатъчно ти е потенциала м/у кутията на компа и устройството дето го мериш да е различен... а и лаици дал господ. Не знам, но досега на който съм услужил с мултицед все ми го е връщал прецакан. Писна ми да ги изхвърлям и сега се правя на скрънза... Като се работи с ток трябва да се мисли. То не е като с жените да ти е природно дадено, въпреки, че и там трябва да се понаучи човек за да върши работата като хората :lol:
Прочети тука как да си взривиш компа : http://ags.joblist.ru/k/14-1066.html |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 9:00 Заглавие: |
|
|
VancheS, вероятно говориш за това:
http://www.cnc-lab.com/ulogic.htm
има и по-нови верси, но съм с определени резерви (дори и за цифрови сигнали)
А иначе има сериозни подобни инструменти, но и цените са им като на приличен осцилоскоп втора ръка.
ИванВас, разгледай сайта на CONRAD например. |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 9:04 Заглавие: |
|
|
аки си намериш някое качествено и бързо (??) 8-битово АЦП може да се върже на ЛПТ.... ама пак няма да е хубаво... _________________ Тодор Симеонов.
|
Върнете се в началото |
|
 |
iavor4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 11:43 Заглавие: |
|
|
LPT=800kHz... доколкото зная
има обаче едни кирийки - случайно попаднах на тях в нета конвертира LPT или COM към USB2.0 , цялата дунанма е една ИС и малко външни компоненти... а, усб 2.0 вече си е бързичко само дето не знам win-a какво ще мисли по въпроса  _________________ Направи нещо идиотоустойчиво и те веднага ще създадат по-съвършен идиот |
|
Върнете се в началото |
|
 |
VancheS Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 18:44 Заглавие: |
|
|
iavor4o, win-а все някак ще го излъжеш, но проблема с LPT->USB е, че няма да стане трансфера по-бърз, а ще се ограничава от максималната скорост на LPT-то. То е все едно да сложиш двигател от трабантче в купе на порше и да си мислиш, че новия дзвер ще върви по-бързо  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|