Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
shopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 22, 2017 17:49 Заглавие: LG ch. MC-019A |
|
|
LG ch. MC-019A mod. RE-21FA7AX TDA9361ps/n2/4i0793 oictmph006c
Проблема е в ТДА-то че единия изход за вертикалното е избил и излиза по високо напрежение . Това са крачетата 21 и 22 . Понеже не можах да намеря същата ТДА , намерих TDA9381PS/N2/3i0782 oictmph004d , която я дават също за ch. MC-019A , но не тръгва в работен режим. Може ли да се направи нещо за да заработи с новата схема. Моля за помощ. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

Регистриран на: 28 Окт 2005 Мнения: 1647 Местожителство: София [download attachment] |
Пуснато на: Съб Дек 23, 2017 0:05 Заглавие: Re: LG ch. MC-019A |
|
|
shopov написа: | Проблема е в ТДА-то че единия изход за вертикалното е избил | Според мен е по-лесно да инвертираш работещия изход с един транзистор, отколкото да подкараш неработещия процесор. Митачи имаше подобно решение на тоя проблем, ама не мога да го открия?  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
shopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 23, 2017 11:27 Заглавие: |
|
|
Поставил съм цокли на проца и на паметта. На новия ТДА поставих празна памет но не излиза от дежурен режим. Като я прочетох беше си останала празна. После поставих стария ТДА , който има звук с черта на екрана като съм отпоил избилия пин. Поставих празната памет и като стартирах от ДУ телевизора заработи пак на черта и паметта като я прочетох беше инициализирана. Остава да пробвам съвета на Владимир или оригиналния ТДА да търся. По руски сайтове се продават за по 20-30 лева но никога не съм пазарувал от тях. Приемам съвети. Приятен ден. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 23, 2017 13:01 Заглавие: |
|
|
Гледам че пишат нещо за 1-ви пин из нета. Огледайте веригата abnormal. Шасито си е шаси, насищането може да се различава. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 24, 2017 12:35 Заглавие: |
|
|
shopov написа: | поставих стария ТДА , който има звук с черта на екрана като съм отпоил избилия пин. | Виж с осцила дали излиза нещо от проца, щото (с един работещ пин) би трябвало да се вижда половината от образа, а не черта?  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
shopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 24, 2017 16:33 Заглавие: |
|
|
Благодаря за съветите. До сега разглеждах разликите между схемата която имам и платката на ТВ-то. Доста е съкратена от към елементи. За 1-ви пин няма Абнормал . По съществено откривам че 7-ми пин при мен е празно , а мисля че трябва да има някакво напрежение за новата ТДА за да заработи. За дефектната ТДА утре ще проверя дали вади импулси. Да поясня че преди да откача избилия пин екрана е разпънат и се вижда мораво тъмно . Весели празници. |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 24, 2017 21:46 Заглавие: |
|
|
А резистор м/у 1-ви пин и 5в има ли монтиран? По моята схема 7-ми е оченце, което не мисля да е толкова съществено. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
shopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 25, 2017 12:04 Заглавие: |
|
|
Гледах с осцилоскопа но не излизат импулси . Значи няма да стане нищо от ТДА-то. Поставих съпротивление 3,3Ком. на 1-ви пин и +5 волта понеже липсваше такова, за проба на новата ТДА но и от там нищо , неще да стартира. Ще го зарязвам ТВ-то, . Ако ми попадне да закупа оригинална ТДА ще продължа с ремонта. Благодаря и весели празници. |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 27, 2017 17:37 Заглавие: |
|
|
От чиста куртоазия - весели празници на всички. Лично аз, чуя ли празник - храносмилателният ми тракт, заработва реверсивно.
По темата - след празниците, повдигнете темата. Няма начин да не излезе читав чип от някъде. В момента - ПРАЗНИЦИ. Коренът е ....празно, лишено от съдържание....нищо.
Новото процесорче от къде се пръкна? В смисъл - ново, от магазин или работещо от друго шаси? Да не се окаже че и то е празно, в смисъл - празнува...нали....безпаметно. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|