Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
real Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 01, 2017 12:08 Заглавие: panasonic tx-l42e6ek няма звук |
|
|
стьпалото е y176 като я нагрея препуква ведньж даже звука трьгна но тв се изкл. порьчах от китай смених ефекта сьщия,моля за схема и насоки борда е tnph1041 1a _________________ не става само с ядене,трябва и акьл |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
real Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 04, 2017 11:35 Заглавие: |
|
|
благодаря за линка разгледах сервизното не виждам нищо нередно,звука е захранен с 15в сменени 4 кондензатора по 1мф ефект нулев почвам да мисля,че е процесор.това ми е 2ри тв сьс сьщия дефект на предния смених борда сега немога да намеря _________________ не става само с ядене,трябва и акьл |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 04, 2017 19:31 Заглавие: |
|
|
Първо, предполагам, сте проверили, дали на крайното стъпало му е разрешено да "приказва"(високо ниво на mute). Ако да, то след като проверите за качеството на спойките след подмяната, то не остават много възможности. Или имате "сблъсък" с менте чип, или сте го прегрели при подмяната. И на мен ми се случи веднъж, опитах подмяна без подгрев. Вторият опит (с подгрев) беше успешен. Да уточня - тв беше съвсем различен.
До тия заключения стигнах, понеже пишете че "оригинално" дефектът се е влияел от загряване на крайното стъпало. Сто процентова диасгностика в тоя случай, е възможна само с три канален(поне) логически анализатор.
Може да погледнете с осцилограф - има ли някакво движение по серийните
шини, но ..... вероятно ще има, без това да означава абсолютно нищо, на практика. Грозна ситуация |
|
Върнете се в началото |
|
 |
real Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 06, 2017 11:04 Заглавие: |
|
|
на mute имам високо ниво,за менте или прегряване не смятам,защото и с новия чип се дьржи по сьщия начин като загрея.ще се тьрси борд _________________ не става само с ядене,трябва и акьл |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 06, 2017 17:50 Заглавие: re: |
|
|
Аз търся такъв борд, но за 32".
Съмнявам се да намериш. Аз ударих на камък. |
|